Ihastuttavia taloja myynnissä


Nyt tulee pitkästä aikaa spontaani talo-hehkutus, sillä nyt on myynnissä ainakin ilmoitusten perusteella kaksi niin ihanaa, kompaktia herkkua, etten malta olla käyttämättä tähän pientä hetkeä.

Niin kuin olen aiemmin jo jossain yhteydessä muistaakseni maininnutkin, en ole ollut maailman ahkerin blogien, en edes sisustusblogien lukija huolimatta siitä, että sisustus ja kodit ovat suuria kiinnostuksen kohteitani useastakin näkökulmasta. Minua kiinnostaa kyllä kovasti mm. kotien ja sisustusten tarinat, historiat, tilan ja sosiaalisten kulttuurien yhteys, värien käyttö, vanhan ja uuden yhdistäminen ja tietysti rakentaminen, korjausrakentaminen, remontointi ja asumisterveysasiat. Seuraan muutamia sisustusblogeja, mutta en niinkään sisustamisen takia, vaan ennemminkin sen kaiken muun  sisustuksen ympärille nivoutuvan kerronnan vuoksi.


Mutta se mitä olen pitkään seurannut säännöllisesti, myös sisustuksen näkökulmasta, on asuntojen myynti-ilmoitukset. Olen n. 10 vuoden ajan seurannut kiinnostuneena sitä, miten suomalaisen kodit myynti-ilmoitusten perusteella muuttuvat. Osa tietysti käyttää nykyisin stailaajaa, mutta suurin osa myytävistä kodeista on ihan itse siivottuja ja aseteltuja (tai sitten niissä on käytetty erittäin autenttisen maatias-tyylin taikonutta stailaajaa...). Vaikka nuo myynti-ilmoitukset eivät tietenkään kerro ihmisten tavallisesta arjesta, niin huonekalut ja värimaailma väläyttää kiinnostavan näkymän siihen mitä suomalainen sisustaminen ja suomalaiset kodit ovat kaikessa moninaisuudessaan.


Erittäin kiinnostavaa selailla myynti-ilmoituksia ylipäätään ja siihen ehkä joskus tarkemmin, mutta nyt nostan esille ilmoituksista nuo kaksi ihanaa taloa, jotka bongasin aamuteetä hörppiessä. Harvoin nimittäin osuu tarjolle samaan aikaan kahta näin minua sykähdyttävää kotia. En valitettavasti ole ostamassa, enkä tunnista näitä blogikodeiksi (ehkäpä sitä ovatkin?), enkä tunne perheitä talojen takaa, joten talot tekivät minuun vaikutuksen ihan puhtaasti myynti-ilmoitustensa avulla. 

Voi valon tulvimisen ilotulitus sentään. Vaikka tänään aamulla olisi satanut vaakatasossa räntää, olisin luultavasti siltikin hymyillyt kuin Naantalin kuuluisa Aurinko näitä kuvia katsellessani.


Peura on melko uusi tulokas hirsitalo-markkinoilla, mutta se on siitä huolimatta onnistunut vakuuttamaan jopa kaltaiseni hyvin kriittisen rakennusalan seuraajan, joka toivoo lämpimästi Peuran hirsitaloille menestyksekästä ja pitkää ikää. Olinkin hyvin ilahtunut siitä, että ylipäätään törmäsin myytävään, jo muutaman vuoden vanhaan Peura-taloon, koska tähän mennessä olen seurannut vain niitä rakennettavia.


Olen aina pitänyt yhtenä haastavimpana kysymyksenä asuntojen pohjaratkaisuissa makuuhuoneiden sijoittelua suhteessa muuhun toiminnalliseen tilaan, jossa oleskellaan paljon, ja ehkäpä kukin eri aikaan aikaisesta aamusta myöhään yöhön. Olen itse ns. L-talon tyyppiä, joka mielellään sijoittaisi yleisimmin käytettävät tilat sisääntulokerrokseen ja makuuhuoneiden siiven erilleen omaan rauhaansa hieman kauemmaksi iltakukkujien tv:n katsomiselta. Lisäksi olisi hyvä, että aikuisten makuuhuone olisi hieman erillään lastenhuoneista. Tässä makuuhuoneet ovat kiinni olkkarissa, mutta kokonaisuus on niin kaunis ja toimivan tuntuinen, etten antanut sen häiritä.


Huokailin ihastuksesta myös kodinhoitohuoneeseen sijoitetun säilytystilan määrälle, jonka tarve lienee monessa perheessä realiteetti, vaikka tavoitteet turhan materian karsimisesta ja ahkerasta kierrättämisestä ovatkin varmasti monella jo pitkälle toteutuvia. Riittävä säilytystila, tila naulakoille ja kenkätelineelle, sekä ulko-ovi toteuttavat tässä talossa yhden kotiin liittyvän unelmani, toimivan arki-eteisen. Olen vasta hiljattain alkanut ymmärtämään sen merkityksen, samoin kuin aamiaiskaapin, jonka alkuun ajattelin olevan vain taas jotain turhaa jenkkiläistä hapatusta. Mutta on se kieltämättä näppärä keksintö. Voin vain kuvitella, miten tulisin löytämään aamiaiskaapista iltapuolella töistä palatessa nuorison pinttyneet murolautaset. Noh...jos se olisi unelmani hinta, niin ei haittaisi ;)


Talon ulkoasun keltainen varmasti jakaa mielipiteitä, mutta sehän on aina maalattavissa. Linkki löytyy tästä ja tuon talon kuvista, jotka lainasin Etuovi.comin sivuilta.


Etuovi.com

Etuovi.com


Etuovi.com
Etuovi.com

Sitten toinen ihastuttava koti, jonka sisustuksesta löytyy yhtälailla edellisen lailla harmoniaa, mutta se on pelkistetympi  ja kylpee vahvassa mustavalkoisessa kontrastissa. Itseäni kiinnostaa ensimmäisenä taloissa aina perusrakenteiden lisäksi rakentaja, mutta se ei tässä ilmoituksessa tule esille. Talossa on joka tapauksessa käytetty neliöt tehokkaasti, mutta myös mielekkäästi hyödyksi. Nimittäin mitä merkitystä neliöiden tehokkaalla sijoittelulla olisi, jos ne eivät palvelisi käytännön arkea.


Myös tässä talossa kodinhoitohuone toimittaa varmasti hyvin myös arkieteisen virkaa. Eteisen ja kodinhoitohuoneen läheisyys vaikuttaa myös varsin käytännölliseltä ratkaisulta. Tilaa säästää makuuhuoneen kaunis liukuovi, ja sieltä siintävä näkymä olohuoneen toiselle perukalle asti tuo näyttävästi etäisyydet esille. Sijoittaisin itse wc:t aina sisäänkäynnin ja lasten makkareiden lähettyville, samoin kuin kylppäriin, mutta tämän talon ratkaisu sijoittaa se suht keskelle kaikkea on varmasti yhtälailla toimiva ratkaisu. (Kyllä, huomasin, että toinen wc on aikuisten makuuhuoneen yhteydessä, aika luksusta, eikö vaan.)


Talon lisäksi pidän kovasti myös pelkistetystä pihasta, jossa ihanat leveät portaat kutsuvat istuskelemaan isompaakin grillausporukkaa, ja jossa on monia mahdollisuuksia tehdä vaikka mitä istustusten, grillikatoksen, polkujen, ehkäpä luonnokivien, ja vaikkapa kiveystenkin avulla. Kuvat lainattu  Oikotien myynti-ilmoituksesta täältä 


Parhaimmat kuvat löytyvät molemmista myynti-ilmoituksista, joten kannattaa käydä kurkkaamassa.


Onnea molempiin koteihin talokaupoille ja onnellisia, turvallisia, terveellisiä asuinvuosia seuraavillekin asukkaille! 
Lue blogista myös

Suomen, tai vähintään kaupungin kaunein koti myynnissä


♥️


Tuuletuksia on blogi talokatastrofista ja selviytymisestä. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan matkaammeKommentit

 1. Mulla tuli tänä vuonna neljännesvuosisata töitä hirsitalojen parissa täyteen, ja vaikka vois kuvitella, että ajoittain alkaa hirret tympiä (niinkuin toki tekeekin riippuen tilanteista), niin kyllä mun silmään tuo Lohjan valoisa talo on ihan hitsin kaunis ja kivasti sisustettu. Pohjapiirustusta en nyt lähtenyt tutkimaan, ettei lipsahda liikaa töitten puolelle ;).

  Kivaa viikonloppua <3. Nautitaan vielä lämmöstä, joka näyttää juhannusta kohden perinteisesti hiipuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnittelut, Annukka! Sulla on nyt sitten tavallaan artistin juhlavuosi-kiertue ehkä alkamassa :)? Ja samaa mieltä sinänsä, sillä olen tottunut elämään hirsien sisällä mökkiasukkaana, mutta en ns. vakituisessa talviasumuksessa. Olen valkoisten, pelkistettyjen seinien ihminen, joten tulisikohan hirsitalossa jossain vaiheessa olo, että haluaa seinät ns. suoriksi ;) Tajusin just, että mulla olisi sinulta varmasti ihan hurjasti mielenkiintoista opittavaa.

   Ihanaa viikonloppua sinne <3

   Poista
 2. Moikka! Olitpa kirjoittanut kivasti Peura hirsitaloista :) Hyviä huomioita olet tehnyt talojen pohjakuvista. Ja muuten Peura talot on reilu 50 vuotta vanha yritys ;) Mutta tietysti tunnettuutta tässä kasvatellaan. Oikein mukavaa juhannusta sulle ja teidän perheelle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Joulua kohden pienin, hennoin elkein

Mitä vuosi pyörremyrskyssä ja vuoristoradassa on opettanut X Tuuletuksia palaa tauolta