Parka & trenssi - kahden takin taktiikalla kesäkauteen


Ideoita vaatekaappiin- sarjassa  inspiroidutaan vaateprojektiin, jonka elämä heitti eteen ihan pyytämättä. 
Projektissa harkitaan, suunnitellaan ja valikoidaan alusta alkaen ja tyhjästä aloittaen maltillinen, monikäyttöinen, kestävä ja laadukas kokoelma vaatteita. 
Motto: 
Vähemmän vaatteita, vain tarpeeseen, ja jokaisesta enemmän ja pidempään iloa ja hyötyä irti.
Kuva Pinterest
Kuva Pinterest

Kuva PinterestKuva Pinterest


Olen pakkaslukemien loppumisesta asti muistutellut itseäni, että kesäkelien takki puuttuu minulta kokonaan. En ole kuitenkaan päässyt vieläkään muutamasta yrityksestä huolimatta asiassa eteenpäin. Nyt alkoi tarve jo konkreettisesti kuumottaa, sillä kevein tällä hetkellä omistamani takki on villakankainen.Onneksi ennusteet näyttävät pelkkää aurinkoa monta päivää, jote ihanassa kesäisessä tuulenvireessä pärjää mainiosti ilman takkiakin. Jos tarinamme ei ole tuttu,   sen miksi takki ja abt kaikki muukin vaatetus puuttuu, voi lukea vaikkapa täältä. 


Kun surffailen takin perässä googlen kuvahaulla, törmään aina vuorotellen ainakin kolmeen ongelmaan. Ensinnäkään aikaa arjen perusreiteistä irtaantumiseen ei ole ollut, joten en ole myöskään ehtinyt käydä vaateliikkeissä valikoimaa katsastamassa ja kokeilemassa. Surffaillessa netissä tulee nopeasti kyllästyminen kaksiulotteiseen informaatioon, jonka avulla en saa riittävää käsitystä takista aidossa käytössä selostusten kera. Hei vaateliikkeet, palkatkaa tubettajia enemmän! (Vai enkö vain osaa löytää niitä? Ehkä en.)


Toiseksi onnistun pelkkien kuvien perässä googlaamalla löytämään itseni aina kalleimpien merkkien sivuilta. En aio satsata takkiini useaa sataa euroa, kun niiden kymppienkin kanssa on raaskimisessa tässä tilanteessa haasteita. Tässä kulminoituu ja maksimoituu myös se perusjuttu vanhemmuudessa, että itsensä on helppo unohtaa ja jättää paitsioon. Tärkein hoidettu, eli lapsille on nyt saatu kauden vaatteet, mutta puhti on loppu, kun itsensä pitäisi vielä vaatettaa.


Kolmas haaste on se, että olen kaudesta myöhässä, teepaita-kelithän siellä jo on ainakin nyt. Monesti kokoni on loppu, tai minua miellyttävä malli on tehty pelkästään plus sizeen, joka taas ei valitettavasti minulle istu, koska olen tällainen rimpula. Hoikkana ihmisenä olen muuten monesti kadehtinut rehevämpiä naisia, joille tuntuu olevan jotenkin paljon parempia mallistoja. 


Kahden takin taktiikalla 


Haluan ja aion selvitä mahdollisimman vähillä takkihankinnoilla kevään, kesän ja syksyn ajasta useamman vuoden. Olen jo pidempään tehnyt hankintani yleensä maltilla harkiten, ja nyt tietysti pohdin niitä vieläkin tarkemmin. Hankinnat ovat minulle sijoituksia monta vuotta kestävään iloon ja hyötyyn. Päädyin monipuolisen käytettävyytensä johdosta parkaan ja trenssiin. Katson, että nuo kaksi kattavat koko lämpimän kauden takkitarpeeni urheilujuttuja lukuunottamatta. 


Trenssi


Etsimäni trenssi voi olla yksivärinen perusmalli, vähäeleisesti ilman kummempia somisteita tai näyttäviä yksityiskohtia. Trenssi saa olla väriltään turvallisesti mustakin, tai sitten käytännössä kaikkeen sointuva tummansininen. Myös harmaa tai klassinen beige voisi olla kiva, vaikka ne värit eivät ehkä parhaiten minulle sovikaan. Punaisestakin olen joskus haaveillut, mutta ainoana takkina siinä olisi ehkä hieman liikaa punaista. Tai sitten ei..? Valitsen mieluiten mahdollisimman ajattoman värin, jota voi vaikka huivilla tuunata. Kaikki kuvat Tuuletuksen Pinterestistä. 


Kuva Zalando
Kuva Boozt 

Kuva Stockmann
Kuva: Zalando


Kuva Boozt

Kuva Zalando


Parkatakki


Toinen takki voisi olla kevyt parkatakki hupulla, ohuella vuorilla ja vyötärön säädöllä. Parka saa olla trenssiä hieman väljempi, jotta alle voisi tarvittaessa lisätä kerroksia, kun Suomen kesästä ei ikinä tiedä. Lisäksi parka saisi olla trenssin tapaan keskipitkä helmaltaan, eli ns. ahterin peittävää mallia. Parkalta toivon pitoa sateissa, sillä en ole säätää pelkäävää tapausta, vaan liikun mielelläni ulkona myös "huonoilla keleillä", ja sateenvarjoja en muista koskaan mukanani kantaa. 


Parkatakin väri saa olla jokin muu kuin trenssin, vaikka olen taipuvainen aina suosimaan takeissa mustaa, harmaata, tummansinistä ja sitä rakastamaani keltaista. Vanha roosa voisi olla myös varteenotettava vaihtoehto. Samoin murrettu klassinen yksivärinen maastonvihreä. Parkaltakin toivon yksinkertaisuutta, ei näyttäviä nyörejä (ne tuunaan joka tapauksessa pois) tai kiinnityksiä, metallin välkettä somisteissa tai muuta sellaista, mihin helposti kyllästyn, ja mitkä ovat kestävyydenkin kannalta heikkoja lenkkejä. 


Jos saisin valita ihan minkä takin tahansa, niin kyllä se olisi metallisomisteista huolimatta tuo alimman kuvan Makia, johon olen suorastaan ihastunut, vaikkakin arastelen vielä sen hintaa. Mutta mutta, juuri kun sain tämän kirjoitettua, mutta en ollut vielä painanut julkaisuun, saatoin itseasiassa ehkä jo saada hankituksi itselleni takin! 


Kuva Stockmann
Kuva Stockmann

Kuva: Ellos

Kuva: Vero Moda


Kuva Stockmann

Kuva: Vero Moda


Kuva: Makia

Olisiko muita hyviä vinkkejä parkatakeista tai trensseistä? 
Myös käytetyistä, sillä kirppistelen mielelläni.
Jantunen


Lämpimästi tervetuloa seuraamaan matkaamme
Kommentit

  1. Apua aivan ihania nuo kaikki trenssit, siis ööh haluan nuo kaikki, punaisen, sinisen ja beigen tietty. Trenssi/poplari on aina ollut mun juttu, ikiklassikko <3 Huomaan, että meillä taitaa olla hyvin samanlainen vaatemaku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Mä en ole koskaan välittänyt siitä, olenko mitenkään yksilöllinen tai erottuva. Mutta se on kivaa, kun löytää ihmisiä, joiden kanssa on samanlainen maku tai ajatusmaailma :) <3

      Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?