Ihana Nokian Neulomo ja täydelliset perusvaatteet!
Marika-tunika, kuva Neulomo 

Nokian Neulomo räjäytti tällä viikolla yllättävällä uutisella. Uutinen oli minullekin iso ensinnäkin siksi, että olen alkanut samaistua kaikkiin niihin, jotka painivat selviytymisen kanssa. Toisekseen Nokian Neulomo oli mukana räjäyttämässä myös vaatekaappini sisältöä, kun Neulomo pari vuotta sitten aloitti toimintansa ja toi markkinoilleen joustavasta, kestävästä, laadukkaasta neuloksestaan malliston suomalaisten suunnittelemia ja valmistamia perusvaatteita luottoväreissäni. Kaikki tuntui menevän tasaiseen tahtiin hyvin, mutta tällä viikolla Nokian Neulomo ilmoitti verottajan hakeneen sen konkurssiin. Ensin ajattelin järkyttyneenä, että miten voi näin hieno tarina ja sapluuna loppua näin lyhyeen. Sitten helpotuin, sillä kuten itsellänikin omassa selviytymisen projektissani, tässähän on oiva selviytymisen ja kehittymisen paikka myös Neulomolla.


Kun Neulomo aloitti toimintansa, meidän elämämme taloine päivineen oli hyvin ja minulla oli tuolloin käynnissä projekti, jossa karsin kaapeistani kirppiksille ja lahjoituksina kierrätykseen suurimman osan kaikista vaatteistani, jotka täyttivät kaapit pullolleen, mutta koskaan en löytänyt kuitenkaan mitään  mieleistä päälle laitettavaa. Tilalle hankin hyvin maltillisen ja määrältään paljon pienemmän vaatekokoelman, jossa kaikki vaatteet olivat mieluisia ja jatkuvasti käytössä. 


Ehdottomiksi suosikeikseni nousivat tuossa muutaman vuoden takaisessa vaatekaapin uudistusprojektissani suomalaisten merkkien vaatteet Neulomolta, Marimekolta, Nansolta ja Cut & Pretiltä. Sen lisäksi minulla oli muutamia By Piasin pellavavaatteita ja pehmeä cashmirneuletakki. 


Neulomolta suurimmiksi suosikeiksi ehtivät nopeasti muodostua pitkä jakku ja suorat neuloshousut, joissa oli kankaan ja vyötärön puolesta verkkarimaista rentoutta, mutta lähemmäs suoran housun leikkaus.  Lisäksi kovassa käytössä minulla olivat Neulomon musta ja harmaansininen polvipituiset Anu-kynähameet, sekä leggarit hauskalla maalisudin vetoa muistuttavalla kuosilla. Neulomon Anna-mekkoja käytin usein mustana ja itseni yllättäen myös toffeen värisenä, jota epäilin kyllä ensin, mutta tykästyin hetken muhisteltuani.  Myös Hanna-paidat ja juhlavammassa käytössä musta raglahihainen paita, jossa oli laskoksia edessä olivat päällä usein. Oli kuukausia, jolloin en juuri mitään muuta pitänyt, kuin Neulomon vaatteita. 


Kun toksiinimyrsky alkoi viime talvena talossamme, en tajunnut ajoissa pelastaa sieltä kuin lapseni, yhden repun, lasten pleikan ja kengät kaikille perheen jäsenille. Kellään ei alkuun ollut edes talvitakkeja. Kovia esineitä on talosta haettu sen jälkeen varastoihin ja toivomme niiden vielä puhdistuvan tarttuneista jäämistä takaisin käyttöön. Vaatteeni jäivät taloon niin moneksi viikoksi, että pääkallopaikalle palattuani pehmeät kuidut olivat imeneet myrkkyjä ja suurimman osan niistä jouduin heittämään oireita aiheuttavina ja voimavarojeni vähyyksissä kaatopaikalle. Vain ne tärkeimmät pakkasin varastoihin. Ja kaikkein tärkeimmistä aloitin puhdistusoperaation. 


Neulomon vaatteet pääsivät pelastusyritys-operaatioon ensimmäisten joukossa. Olen pessyt niitä nyt n. puolen vuoden ajan 90-60 asteessa kymmeniä kertoja. Liiottelematta voisin arvioida niiden pyörineen pesukoneessa ainakin 50 kertaa ja suurin osa niistä 75 asteen ohjelmalla. Usein pesen samoja pelastusyritykseen päässeitä vaatteita 2-3 koneellista putkeen. Olen lisäksi saunottanut niitä, ja sitten ne ovat lepäilleet parvekkeella lopun ajan tuulettumassa. 


On todella absurdin käsittämätöntä, miten hyvässä kunnossa Neulomon vaatteiden kangas on pesurumbassa pysynyt. Se on täysin nypytöntä ja haalistumatonta, vain kaksivärisissä päällimmäinen värikerros on alkanut antaa periksi. Neulomon vaatteissa ei ole pesun aiheuttamia jälkiä kulumisesta. Nämä urheat kotimaassamme suunnitellut ja valmistetut vaatteet ovat suorastaan liikuttavia, kuin olisivat antaneet kaikkensa pintansa pitäen myrskyssä, jossa niitä on koeteltu todella kovasti.


On surullista, että talomme vaurioituneista rakenteista sisäilmaan päässeet toksiinit ovat tarttuneet kuitenkin näihin vaatteisiin niin tiukasti, että varovasti sovittaessa ja ihan vain niihin koskiessa ne polttavat edelleen ihoni palovammoille. Vika ei ole missään nimessä vaatteissa, vaan siinä, että toksiinit ovat rasvaliukoisina tarttuneet kuituihin todella hanakasti, ja siinä, että ehdin altistumisen myötä herkistyä pienimmillekin määrille tuota spesifiä toksiinikoktailia. 


Kun Nokian Neulomo ilmoitti verottajan hakeneen sen konkurssiin, heti perään Neulomo ilmoitti myös aikeistaan hakeutua yrityssaneeraukseen, jonka myötä sen tavoitteena on elvyttää toimintansa uuteen ja kestävämpään nousuun. Toivon monen muun tavallisen suomalaisen naisen joukossa koko sydämestäni pitkää ja vahvaa menestystä tälle upealle yritykselle, jolla on upea tarina ja todella ihailtava arvopohja ja aivan omaa laatuluokkaansa oleva tuotteisto. 


Voin vilpittömästi sanoa, etten tule vielä tällä hetkellä jälleenrakennusta ja täyttöä odottavaan vaatekaappiini kovin paljoa enää tämän elämäni aikana tarvitsemaan. Jos saisin sinne vielä vähitellen uudestaan hankittua menetettyjen tilalle hyvät perusasut Neulomolta, Marimekolta, Nansolta ja Cut & Pretin mallistoista, niin se on siinä. 


Kaikkea parasta ihanalle Neulomolle. Odotan kovasti uusia mallistojanne, muutamaa edellisten mallistojen suosikkien jälleennäkemistä, sekä innostavaa yhteistyötänne asiakkaittenne kanssa, jossa asiakkaiden toiveita todella aidosti kuunnellaan. Neulomon väki on ollut niin helposti lähestyttävää ja ystävällistä, että rohkaistuin aikanaan jo ennen ensimmäisenkään malliston ulostuloa olemaan heihin viestein yhteydessä ja kertomaan omista toiveistani ja ideoistani. Hauskaa sinänsä, että ne heittämäni ideat taisivat osua yksiin Neulomon oman linjan kanssa, sillä ne ehtivät jo toteutua näiden parin ensimmäisen vuoden aikana. 


Koska Nokian Neulomon vanhempien mallistojen kuvia ei löydy enää heidän omilta sivuiltaan, turvaudun tässä kohdin linkkeihin muihin blogeihin. Täältä Oi Mutsimutsi-blogin postauksesta löytyy harmaansininen Anu-hame ylärivistä oikealta. Ja täältä Jotain tekemistä-blogista löytyy sama hame mustana. Täältä Asikaine-blogista taas löytyy monet ensimmäisen malliston mustat ihanuudet. 


Tämä vahvasta neuloksesta tehty istuva ja ryhdikäs, mutta rento ihanan ihana Mari-jakku sopii kesäaikaan myös ulos takiksi. Se ei kylläkään pääse oikeuksiinsa tässä Prisman kuvassa. Tässä Mari-jakussa on joka tapauksessa sellaista kylpytakin mukavuutta ja pitkän jakun juhlavuutta. Kuva PrismaKuva Prisma

Anna-mekkokin näyttää tuon Mari-jakun tavoin olevan ainakin tilapäisesti loppu Prisman verkkokaupoista täällä, enkä ole Prismoissa livenäkään tätä enää aikoihin nähnyt. Tämä Nokian Neulomon yhteistyö Prismojen kanssa oli muuten hieno juttu, sillä mikään ei ole niin yksinkertaista vaatteiden hankintaa, kuin ostaa luottovaate kätevästi ruokakauppareissun yhteydessä. Ja tämä sopi ainakin minulle erinomaisesti, sillä en ole yhtään sitä sorttia, joka viihtyisi shoppailemassa ja kauppoja kiertelemässä. Tässä vielä Neulomon sivuilta tämän hetken mallistosta suosikkini.Miina-mekko, kuva Neulomo


Hanna-paita, kuva Neulomo


Anette-paita, kuva Neulomo


Ja nostanpa vielä aiheesta innostuneena tämän huikean Nokian Neulomon uutuuden esille. Neulomo on lanseeraamassa uutta kehittelemäänsä vahvaa, mutta pehmeää Renium-neulossekoitetta, jossa on käytetty Refibra-kuitua, jossa yhdistyy leikkuujätepuuvilla ja puukuitu. Renium-neuloksen ensiesiintyminen tapahtuu näiden Marika-tunikan ja Siru-mekon myötä heinäkuussa. Ennakkotilausaika meni valitettavasti jo umpeen, mutta tavoittanemme nämä kaunokaiset pian ainakin Weecosin alustalta Neulomon verkkokaupasta.       

Kuvat Nokian Neulomo

Mitkä ovat sun Neulomon suosikkejasi? 
Kannattaa seurata Neulomon tilannetta heidän facesivuiltaan, jonne varmasti päivittyy heidän tapaansa kaikki tieto ajantasaisesti. 

Kommentit

 1. Hei tää Nokian Neulomo on niin hyvä ja suosikki on ehdottomasti Marika-tunika, joita mulla on monessa värissä :) Nyt tosiaan peukut pystyyn, että kaikki kääntyy vielä hyväksi Neulomollekin!!
  -Janita

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, niin toivon, että saadaan Neulomon vaatteita jatkossakin. Mä tykkäsin kanssa niistä suorista verkkarimallisista housuista tosi paljon. On edelleen käytössä.

  VastaaPoista
 3. Anna-mekko voisi kotiutua minunkin vaatekaappiini. Kauniita vaatteita!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista Janita, Sanne ja Kaisa :)
  Huomasin juuri, että Nokia on saanut paljon zemppejä sivuillaan, aivan mahtavaa :) Nokian viehätys on varmasti monille siinä, että lähikaupasta voi saada erittäin laadukasta ja meidän monenmuotoisille vartaloille sopivia vaatteita, jotka ovat mukavia ja tyylikkäitä.
  Aurinkoista viikonloppua kaikille <3

  VastaaPoista
 5. Kiva teksti! Teillä on kyllä Neulomon vaatteet joutuneet kunnon tuotetestaukseen, vaikkakin kovin ikävissä merkeissä. Mun lemppareita on Sara-housut, samaan aikaan rennot mutta kuitenkin kivan skarpit, Marika-tunika ja Anette-paita. Blogistani löytyy muutama kuva ja mietteitä uudesta Mama & mini mallistosta jossa olin tyttäreni kanssa mallina, tervetuloa kurkkaamaan. 😊 Olen itsekin kartuttanut vaatekaappiani pikkuhiljaa kivoilla ja ajattomilla kotimaisilla perusvaatteilla, joten samoilla linjoilla mennään. 😊♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa, käynpä kurkkaamassa! Ja Sara-housut ovat ne suuret suosikkini, ihanaa, että löysin ne nyt netistäkin :) Kiitoksia kommentistasi, siitä oli paljon iloa ja hyötyä :) Näyttää nimittäin vahvasti siltä, että koko vaatekokoelmani on menetetty. Jos toksiinipoltteet eivät ole puolen vuoden pesupyörityksessä yhtään helpottaneet vaatteissa, niin taitaa pian olla aika luovuttaa. Eli alusta aloittaminen koko vaatekaapin sisällön kanssa on tosiaan totaalista. Ihanaa kuitenkin, että nyt löytyi tuo Sara-housun nimi. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
  2. Kiva että oli apua. Todella harmillinen tilanne sinulla noiden vaatteiden kanssa. Ihanaa viikonloppua <3

   Poista
  3. Kiitos paljon ja ihanaa äitienpäivää sinne <3 Vaatteet ovat onneksi pikkujuttu tässä kokonaiskatastrofissa, jossa meni talon mukana kaikki irtain, muistot ja omaisuus. Isoja asioita ratkotaan usein pieni solmu kerrallaan, joten siksi kirjoittelen hyviä asioita bongaten myös vaatteista :)

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Joulua kohden pienin, hennoin elkein

Mitä vuosi pyörremyrskyssä ja vuoristoradassa on opettanut X Tuuletuksia palaa tauolta