Ideoita vaatekaappiin - asuja yllätyshelteeseen


Voisin jakaa vaatteet kahteen kategoriaan. Niihin, joissa on jotain ihanaa, vetoavaa ja houkuttelevaa (ja joihin olen aiemmin haksahtanutkin helposti). Ja sitten niihin, jotka ovat oikeasti suosikkeja ja käytössä koko ajan. 


Valitsin tähän postaukseen ennätyshelteiden kunniaksi kevyitä vaatteita, jotka eivät ehkä suurimpaan ääneen huuda mainoksissa, mutta joita varmasti käyttäisin sekä arkena, että viikonloppuna. 


Kuva Stockmann


Kuva Nanso


Kuva Stockmann

Kuva Marimekko
Kuva Zalando
Kuva StockmannKuva Nanso


Kuva Zalando


Kuva Marimekko


Kuva Marimekko


Olen törmännyt vastikään kapseloinnin käsitteeseen parissakin yhteydessä. Muodin maailmassahan se tarkoittaa vaatteiden muodostamaa kokonaisuutta, jonka osat toimivat halutun ajanjakson kattavasti pukeutumiseen ja joita on helppo käyttää erilailla yhdistellen. ...Ja toisekseen kapselointi tarkoittaa korjausrakentamisessa esimerkiksi lattian pohjamateriaalin suojaamista tietynlaisella kalvolla...mutta siihen ei mennä tässä postauksessa, vaikka tämä talokatastrofi-blogi periaatteessa onkin...ahistaa koko ajatuskin, joten onneksi voin ainakin täällä blogissa keskittyä ihan muihin kapselointeihin ;)


Vaatekapselointi taas on asia, johon luultavasti palaan täällä bloginkin puolella nopeammin, koska se oikeastaan kiteyttää osuvasti oman pukeutumiseni ideologian. Jo ennen kuin vaatekapseleista olin tietoinenkaan, pyrin pitämään käyttövaatteissa käden ulottuvilla ja etummaisena kaapissa toisiinsa minun mielestäni hyvin sopivia vaatteita, jotka kattoivat pidemmän aikajakson vaatteiden tarpeen. Olin siis ollut kapseloija jo pidempään tarkemmin asiaa ymmärtämättä ja termeistä tietämättä. Kiva, että joku oli keksinyt tälle nimen, ja varmastikin jo aikoja sitten.


Tässä nykyisessä vaateprojektissani minulla on ajatuksena muodostaa oikeastaan yksi kokonainen kapseli, jossa kaikki osat toimivat yksiin, tyyli on selkeä ja omannäköisenä, jolloin kaapista löytyy aika ajaton ja helppo perusvaatteiden perussetti. Nämä kuukaudet ovat muuttaneet käsitystäni koko elämästä, ja myös vaatteista ja siitä millä sitä niin sanotusti "pärjää". Näillä viime vuosien ja viime kuukausien tarkentuneilla periaatteella valitsin myös nuo tämän postauksen peruspilarit hellekeleihin. Yhdisteltävyydestä tosin täytyy sanoa, että mielestäni se ei kuitenkaan tarkoita aina sävysävyä, joka ainaisena vaihtoehtona käy ainakin itselleni tylsäksi. Ennemminkin yhdisteltävyys tarkoittaa minulle sitä, että vaatteissa on jokin juttu, minkä vuoksi niitä haluaa laittaa yhtäaikaa päälle, sopivat ne sitten "oppikirjan" tai jonkun muun mielestä väreiltään tai muilta ominaisuuksiltaan yhteen tai ei. 


Millaiset vaatteet ovat sun suosikkejasi kesähelteillä? 


Ideoita vaatekaappiin- sarjassa  inspiroidutaan vaateprojektiin, jonka elämä heitti eteen ihan pyytämättä. 
Projektissa harkitaan, suunnitellaan ja valikoidaan alusta alkaen ja tyhjästä aloittaen maltillinen, monikäyttöinen, kestävä ja laadukas kokoelma vaatteita. 
Motto: 
Vähemmän vaatteita, vain tarpeeseen, ja jokaisesta enemmän ja pidempään iloa ja hyötyä irti.Kommentit

 1. Itseasiassa aika kiva setti ja nimenomaan kapseliin, koska nuo sopivat hyvin kaikki yksiin. Ja totta tuo, että loppupeleissä sitä tykkää käyttää aina tiettyjä vaatteita, joten määrän kasvattaminen ei välttämättä lisää ollenkaan niitä vaihtoehtoja arkeen.
  Mukavaa viikkoa Jantusille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo, että vähemmän on enemmän, on tässäkin projektissa tarkoituksena :) Ihanaa viikkoa teille myös <3

   Poista
 2. Kivan setin olit koonnut ja juurikin mukavia perusvaatteita.
  Tänään juuri kävin kaupoilla ja ostin itselleni uudet shortsit sekä paidan. Olen shortsi ihmisiä, niin näppärät eikä tarvi pelätä että vilauttaa vaikka kyykistyykin.
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, shortsi-ihmisiä minäkin, ja hihallisten paitojen ihmisiä yleensä, ainakin töissä, ja mekko ja hameihmisiäkin juu, mutta ei kovin lyhyillä helmoilla :D Kyllä osaa olla kuuma! Ihanaa viikkoa sinne myös <3

   Poista
 3. Haluan nyt ton raitamekon se on ihana ja nämä on juuri sellaisia vaatteita, joissa on aina hyvä fiilis olla. <3

  Ihanaa iltaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekko on mun heikko kohtani. Tai yksi niistä heikoista kohdista. Kun on niissä kuviossa kasvanut, niin ne on juurtuneet osaksi itseä. Tulee olemaan ihan karsea paikka heittää pois Marimekon kaikki vaatteet, mitä mulla on vielä varastossa. Ajatuskin on niin kurja, että lykkään sitä varmaan viimeiseen asti.

   Ja just tuo on hyvä pointti, että juuri ne vaatteet, joissa on aina hyvä fiilis olla, tuottaa myös sitä iloa, ja niitä tulee käytetyksi. Eikä ne vaatteet ole ainakaan mulla niitä koreimpia ja näyttävimpiä, vaan joskus jopa niitä halvimpia ja huomaamattomampia.

   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?