Keväinen keltaisen tankkaus

Keltainen, keltainen, keltainen


Mikään muu väri ei herätä minussa niin vahvoja tunteita ja muistoja kuin keltainen, vaikka se ei minulle se yleisin luottoväri olekaan. Tämä vahva tunneside keltaiseen voimistuu aina keväisin. Se juontaa juurensa ensimmäisen lapsen odotusaikaan, jonka pahoinvoin puolitajuttomassa tilassa miltei loppumetreille asti. Sinä keväänä näin jostain syystä usein ja paljon sitruunaperhosia, enemmän kuin koskaan aiemmin tai mitä olen sen jälkeen nähnyt. Tuntui, että joka nurkalla tuli sitruunaperhonen tai useampi vastaan, ihan kuin ne olisivat halunneet kertoa minulle jotain.


Sitruunaperhosista lumoutuneena rakastuin keltaiseen väriin, jota olen kantanut mukanani sen jälkeen melko usein, mutta ainakin keväisin jossain pienessä muodossa. Se voi olla vaikkapa avaimenperä, pieni laukku, tehosteväri huivissa tai takki. Keltainen on niin vahva väri, että se ei tarvitse isoa pintaa tullakseen nähdyksi. Ja keltaisissa sävyjen kanssa on tarkkaa. Itse pidän hieman lämpimämmistä keltaisista.


Ostin useita vuosia sitten pitkän harkinnan jälkeen laadukkaan, kotimaisen keltaisen anorakin. Se on täydellinen syksyn ja kevään lempitakkini, jonka piti kulkea matkassani vielä pitkään. Kuinka ollakkaan, nyt talvella se joutui meidän romuksi paljastuneen unelmien kotitalomme äkillisten sisäilmahyökkäysten uhriksi. Pesulapussa luki 30 astetta, mutta takkiin tarttuneet toksiinit aiheuttivat oireita, eivätkä ne oikein lähteneet useassakaan 60 asteen pesussa. Takki kutistui pesurumbassa, mutta kevyellä paidalla se mahtuu edelleen ylleni. Nyt se on ulkona tuuletuksessa ainakin syksyyn asti. Toivon hartaasti saavani sen vielä takaisin käyttöön jonain päivänä. Jos en, sitten minulla on tulevaisuudessa keltainen takkihaave. 


Luottavaisesti ja päättäväisesti olen asettanut takkihaaveen lisäksi aika monta tavoitetta tulevaisuudelle. Tärkeimmät niistä liittyvät perheeseen ja kotiin. Sitten on muutama ei elintärkeä, mutta mieluinen tavoite. Yksi niistä on kerätä uudestaan tämän elämän aikana menetetyn tilalle maltillinen, ekologisen näkökulman huomioiva, laadukas ja kestävä vaatekaappi, jossa kotimainen suunnittelu ja mielellään myös valmistus on hyvin edustettuna. Ainakin osan vaatteista etsin käytettynä. Unelmieni vaatekaapissa on ruuhkattomasti perusvaatteita, jotka kaikki ovat ahkerassa käytössä. Montaa samaan tarkoitukseen olevaa vaatetta en tarvitse. Väriskaala liikkuu mustan, valkoisen, harmaan, beigen, tummansinisen ja ruskean sävyissä. Ja ainakin yksi voisi olla keltainen. Koska kevät tulee joka vuosi < 3


Tässä muutamia iloisia keltaisten poimintoja Pinterestistäni. Kaikki postauksen kuvat Pinterestistä
Kaikki postauksen kuvat Pinterestistä


Iloista vappua ja kevättä toivottelee
♡ JantunenLämpimästi tervetuloa seuraamaan matkaamme

Kommentit

 1. Hah, kivat keltaiset asusteet olet valinnut kuviin. Itselläni on juuri tänään keltainen huppari päällä, aika pirteä näin sumuisena vapunaattona. Itse en ole
  ollut mikään keltaisen fani, mutta nyt käväällä olen ostanut hupparin sekä kengät keltaisena.
  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en myönnä varsinaisesti fanittavani keltaista, mutta kun se sitruunaperhosten tuoma voimakas tunneside ja jostain syystä siihen tulee vain jokin kumma vaje aina välillä :D
   Oi, ja näen jo mielessäni, miten keltainen huppari / kengät tummahkon sinisten farkkujen kanssa...tai mustien farkkujen kanssa näyttävät varmasti tois kivoilta!. Mukavaa vappua sinnekin :)

   Poista
 2. Keltainen on mulle vaikea väri, mutta sait sen kuulostamaan ja näyttämään iloiselta ja pirteältä :).

  Musta tuntuu, että silloin kun olin lapsi, ei muunvärisiä sadetakkeja ollut olemassakaan kuin keltaisia. Ja mulla se oli sellainen kotikutoinen, ei mikään kaupasta ostettu niinkuin ei mitkään muutkaan mun vaatteet koskaan, vaikka olisin kuinka toivonut. Ja sille nimenomaiselle sadetakille kävi vähän köpelösti, kun pyöräilin kaverilleni ja olin taitellut takin pyörän tarakalle kotoa lähetetyn pullapussin päälle. Ihan sillä, että oli luvattu sadetta. No, enhän niitä pullia tietenkään muistanut, mutta oravat oli ne hoksanneet ja syöneet tiensä pussille sen mun sadetakin läpi :D. Ei olis enää kaikkine reikineen pitänyt vettä, mutta toisin kuin toivoin, en siltikään saanut uutta takkia, vaan reikäkohtaan ommeltiin iso paikka, joka ei varsin takkia kaunistanut.

  Mutta siis tää ei ollut se keltaisen värin vaikeuden syy, vaan se, että muutama kevät sitten, kun päätin harjoitella keltaisen värin käyttöä kotona ja ostin yhden keltaisen tyynyn ja kimpun keltaisia tulppaaneja meidän makkariin ja alkuun iloitsin siitä, kuinka näyttivät ihan siltä, että olis tullut kokonainen aurinko huoneeseen, meillä syttyi se tulipalo ja auringonkeltainen muuttui hetkessä tulenkeltaiseksi :(. Ei vaan pysty.

  Mutta siis kyllä kiitos mulle kans tuollainen sun kuvailema vaatekaappi. Tai siis sen sisältö. Vähän, mutta eettistä ja kestävää. Sitä ei kumminkaan montaa vaatekappaletta tule muutenkaan käytettyä, joten lopputulos on ihan sama. Siis että ottaako sen lempparivaatteensa täydestä vai tyhjemmästä kaapista.

  Hyvää vapunaikaa Jantunen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei miten on keltainen onnistunut osumaan mukaan ikäviin tapahtumiin ja muistioihin. Varsin ymmärrettävää, että väri nostaa hylkimisreaktion pystyyn. Hieman sama hylkimisreaktio mulla yhden värin suhteen, joka alkoi ja yhdistyy tilanteeseen, kun näin lapsena vakavan onnettomuuden liikenteessä.

   Onneksi maailma on värejä täynnä ja niitä ilostuttajia ja piristäjiä on ihan kaikissa väreissä. Kyllä ainakin minua se musta kaikkein eniten ja useiten piristää :D

   Ihanaa vappua teille sinne Annukka <3

   Poista
 3. Nonni, nyt minäkin aloin himoamaan keltaista, keltaisten kumppareitteni rinnalle. Täydellistä, sulla on siellä ihan täydellinen vaatemaku omaan silmään, sillä miten nyt taas haluaisin ihan kaikki noista kuvista. Keltainen on ihana väri tumman farkun ja valkoisen kanssa ja päivettyneellä iholla. <3

  Superia vappua teille ja keltaista sellaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo jännä, miten joku väri voi yhtäkkiä nostaa kuin janon tunteen, sitä on vain saatava tankata jossain muodossa. Tänään olen bongannut vappuhulinoissa käydessä paljon keltaisia ampiaisilmapalloja, reppuja, huiveja ja huppareita :) Ja leskenlehtiä!

   Ihanaa vappua Tiia teidän perheelle myös <3 !

   Poista
 4. Voi miten ihanat keltaiset. Ja kiva uusi blogilöytö tämä sinun blogi. Nopeasti luettuna teillä on ollut tosi rankkaa mutta on ihana lukea miten hienosti kirjoitat ja jaksat olla positiivinen. Jään ilolla lukemaan lisää....
  Katja - willalemmelle-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ihanasta palautteesta ja kommentistasi, ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan meidän blogia :) Täytyy ehdottomasti tulla vastavisiitille ja blogiisi tutustumaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?