Autio piha ja villin lännen tuuli

Istuin meidän talon pihalla tänään.  Siinä on penkki auringossa, talon seinän suojassa. Olen siinä penkillä juonut luultavasti satoja litroja teetä. Olen ollut pienestä asti taitava ja aktiivinen penkillä istuja ja metsään tuijottaja.


Aurinko paistoi. Vastavalo häikäisi maisemasta pois värejä. Nurmikko on jäänyt syksyllä leikkamatta ja se makaa nyt pitkänä, vielä värittömänä ja märkänä maata vasten liiskautuneena. Piha viettää hieman alamäkeen sen reunasta alkavaan metsään päin. Tuuli antaa vauhtia kuiville lehdille, jotka vierivät hyppien ja tempoillen metsään päin. 


Olo on kuin villissä lännessä, jossa kylän keskustassa on autiota. Vain sakeat, yhtäkkiä kerääntyvät ja samantien hajoavat pölypilvet liikkuvat ulkona puuskittaisessa tuulessa. En yhtään hämmästyisi, jos Michael J. Fox kävelisi kohta nurkan takaa. Kannukset kolahtaisivat buutseissa. Siirtäisi etusormella stetsonia otsaltaan hieman takaraivolle päin ja taputtelisi lanteilla heiluvia revolverikoteloita. Kysyisi kulmien alta, onko paluukyytiin lähtijöitä seuraavalle pysäkille tulevaisuuteen.


Tänään ei tunnu miltään. Olen täysin turta. Nojaan seinään, joka on omaisuuttani. Siinä on takanani seinän toisella puolella huoneita kokonainen talo. Siellä on sisällä vielä huonekaluja, vaatteita, leluja, mitä lie mausteita ja astioitakin. Se on autio, siltä puuttuu ihmiset ja koti. Piha on täynnä erilaisia kasveja, vanhoja, nuoria ja taimia. En yhtään vielä tiedä mitä näille tapahtuu.


Sitten huomaan pihan perällä jotain pientä sinistä, joka havisee tuulessa, kuin heiluttaisi lippua - hei, huomaa meidät, me ollaan täällä taas! Ilahdun, sinivuokot kukkivat. Ja muutama krookuskin. Silitän niitä vähän ja hymyilen - olipas kiva nähdä. Huomaan, että tulppaanejakin alkaa puskea maasta. Niitä on pihalla satoja, jos ovat selvinneet taas talvesta. Niillä on kova työ, sillä kaikki istutusalueet jäivät syksyllä raivaamatta, joten niitä peittäävät viime vuotisten kasvien raadot. 


Mutta sieltä ne taas tulevat. Ja kevät tulee ja kesä. Ja kun huomasin, että meidän pihan kuningatarkin surisi taas talviuniltaan takaisin, niin ainakin osa elämästä loksahti taas kohdilleen. Ja kaikenlaiset uudet tuulet kyllä tulevat. Aikanaan.


Ja se on oikein hyvä.

-Jantunen-

Blogi perheestä, ison remontin tarpeessa olevasta omakotitalosta ja elämässä selviytymisestä.

Lue lisää


Tarinamme lyhykäisyydessäänLämpimästi tervetuloa seuraamaan matkaamme

Kommentit

 1. Luin tarinanne lyhyesti-postauksen ja muitakin kirjoituksia täältä. Voimia ja tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna, ihanaa, kun jätit viestinkin. Kiitos, kun käväisit ja lämpimästi tervetuloa uudelleen :)

   Poista
 2. Riipi tämä sydämestä. Muistan hetken evakkokodissa, kun pienet tytöt leikki hiekkalaatikolla ja mies tuli työreissulta ja laski syliini tuliaisina kaksi Disney mukia, se oli sellainen onnellinen hetki, rakkaus ja perhe. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten ihana hetki, varsinkin kun tiedän jo minäkin, miten nuo D-mukit ovat sulle tärkeitä <3 Minulla on vastaavia tunnesiteitä muutamiin asioihin, joita olen myös kerännyt.
   Meillä oli eilen vähän haikeampi hetki, kun mies oli autotallihommissa kotitalolla ja menin sinne tosiaan hetkeksi istumaan, kun en oikein osannut tehdä mitään järkevää. Kun hurautin perässä pihaan, mies tuli pahoittelemaan, että häneltä oli vahingossa laatikkoa siirtäessä hajonnut ulkona tuulettumassa ollut, äitienpäivälahjaksi viime vuonna saamani Iittala * Issay Miyake - maljakko. Se oli kaatunut ja ohut lasi ei kestäny. Aiemmassa elämässäni olisin surrut ehkä dramaattisemmin tätä asiaa, mutta tuli tämäkin päivä nähtyä, kun lohdutin vain miestä ja sanoin, että ei se haittaa, se oli vain maljakko. Sitten istuin siellä pihalla ja katselin, kun tuuli pyöritti lehtiä.

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallinen teksti! Sitä paitsi rakastan sinisiä kukkia.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Joulua kohden pienin, hennoin elkein

Mitä vuosi pyörremyrskyssä ja vuoristoradassa on opettanut X Tuuletuksia palaa tauolta