Pieni sukellus Jantusen syvimpään olemukseen

"Tämä saattaa olla kuitenkin  ainutlaatuinen, tai jopa ainoa mahdollisuus nähdä näin tarkkaan tähän hetkeen. Nähdä mitä minä olen nyt. Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä mitä olin ennen tätä. Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä millaiseksi tulevaisuuden haluan tehdä."

Tämä tyttö on tainnut nähdä helvetin. Olen nähnyt sen pieninä palasina ennenkin, mutta näinä viimeisinä kuukausina olen tainnut löytää sille uuden näkökulman. 

Kun suljen katseelta tämän maiseman, se on vuoren huipulla. Sen miltei paljaalle, tuulessa pölisevälle rinteille paistaa aurinko. Vuoren punaista ja oranssia kiveä riittää miltei loputtomiin alaspäin. Alhaalla näkyy tasaista maata, ja sieltä täältä erottuu jokia, metsiä, teitä ja taloja.

Vuoren huipulta näkyy pitkälle, toisten korkeiden vuorien taakse aina uusille vuorille, joita siellä täällä yksinäiset hattaraiset pilvet hipovat. Jokaisella niistä istuu joku, joka on etsimässä.

Olen sen punakylkisen vuoren huipulla. Olen huipulla, mutta tämä ei ole elämäni huippukohta. 

Tämä saattaa olla kuitenkin  ainutlaatuinen, tai jopa ainoa mahdollisuus nähdä näin tarkkaan tähän hetkeen. Nähdä mitä minä olen nyt.

Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä mitä oli ennen tätä.

Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä millaiseksi tulevaisuuden haluan tehdä. Mitä minä olen nyt?

Yllätetty
Aika pihalla
Kyyneleet valuvat usein.
Kysyn mitä täällä tapahtuu.
Pyristelen vahvasti takaisin valoa kohden.
Yritän ottaa paremmin otetta muuttuneesta elämästä. 
Käyn töissä ja huolehdin perheestä parhaani mukaan.
Minulla on kirkas tavoite, sillä haluan elämämme takaisin.
Olen valmis tekemään kaiken mahdollisen ja mahdottoman saavuttaaksemme tavoitteemme.
Minä tiedän, että elämä jatkuu, ja tulossa on hyvä matka.Mikä minä olin ennen?

Hyvän yrittäjä. Asiantuntijuutta ihaileva. Tehokkuutta tavoitteleva. Tehtävien suorittaja. Tavoitteellinen täsmäpelaaja.  Hitaudelle kärsimätön. Itseltään paljon vaativa. Muilta ei onneksi ihan niin paljon.

Introvertti ekstrovertti. Maskuliininen feminiini.

Alkuun kädenmitan päässä muista viihtyvä. Kädenmitan päästä muista kiinnostunut. Ensin tarkkaileva. Hitaasti lämpiävä. Lämmettyään kaikkensa antava. 

Mustan huumorin viljelijä. Huonon huumorin viljelijä. Kaltaisensa (huumorin) etsivä ja löytävä.

Luojan kiitos täydellisyyden tavoittelua karsastava.  Kaikesta huolimatta keskeneräisyyden, virheellisyyden ja rikkinäisyyden hyväksyvä. Edellisistä voimaa ponnistava. Uusista ideoista ja vanhojen ideoiden kehittelystä innostuva. Melkein mistä tahansa helposti innostuva.

Marimekon kankaiden hypistelijä. Suomalaisen designin seuraaja. Väljyydestä ja tilasta nautiskeleva sisustaja. Harmaalla, mustalla ja valkoisella värittäjä. Laadukkaiden ja kauniiden vaatteiden ihastelija. Maltillinen kuluttaja. Hamstraamiseen joskus kapsahtava. Aika harkitseva itsensä palkitsija. Mutta joskus pitelemätön käsilaukkujen kanssa.  Vähäeleisen tyylin kulkija. Tyylittömyyden salliva. 

Suvaitsevaisuuden kannattaja. Muiden auttamisesta sydämensä täyttävä. 

Luonnossa samoilija. Kannonnokassa istuskelija. Lintujen ja puiden huminan kuuntelija. Puutarhan myllääjä. Marjanpoimija. Rantakivien maalaaja. Aaltojen tuijottaja. Kierrättäjä. Lajittelija. Viherpiiperrystä kannattava ja harjoittava.

Vihreän teen juoja. Leivänmurujen pyyhkijä. Pyykkäämisellä, lumenluonnilla ja lehtienharavoinnilla rentoutuja. Raapustelija, piirustelija, pohdiskelija, iltahämärässä keskustelija. 

Ärsyttävä. Likaisten sukkien kyttääjä, lattian lakaisija, vahakangaspöytäliinoilta tarhojen hinkkaaja. Kuulemma joskus nalkuttava, pikkuasioihin puuttuva, ihme sääntöjä lateleva, määräilevä, mutta joskus kiva äiti.

Kuunteleva kuulumisten kyselijä, luottavainen, omaa tilaa kunnioittava huolehtija. Itsenäisyyteen kannustava. 


Kädestä pitävä, kainaloon kaappaava, syliin ottava, syliin istuva, lähellä nojailija, viereen nukahtava. Silmiin katsoja. 

Onnellinen, tyytyväinen, luottavainen, perille päässyt. Mitä minä haluan olla tulevaisuudessa?

Onnellinen, tyytyväinen, luottavainen, takaisin perille päässyt.

Selviytynyt. Kotona. Omalla pihalla. 

Anteeksi antanut, parantunut, kasvanut ja oppinut. Rauhallinen, viisastunut hymyilijä.

Kuunteleva, ymmärtävä, auttava, hyväksyvä

Vielä joskus ikkunassa vilkuttamassa kotonaan välillä vieraileville lapsille, jotka ovat löytäneet onnen ja paikkansa elämässään. 
                                            
                                              ♥

Ja sitten syvemmistä vesistä pinnalle, rannalle ja aurinkoon kuivattelemaan.

                     Jantunen
Kommentit

 1. Taasen niin hienosti pohdittu, analysoitu ja kirjoitettu <3.

  Ja tunnistan itseni niin monesta kohtaa tuosta sun "Mikä minä olin ennen"-listasta. Tulee melkeinpä syyllinen olo siitä, että on mikä on. Tai lähinnä kai siitä, että just nyt voi elää elämäänsä aika huoletta (kopkop). Aina ei todellakaan ole ollut niin, eikä varmaan tule olemaankaan.

  (Olen 29.4.2014 kirjoittanut yhdestä ennalta-arvaamattomasta meitä kohdanneesta ikävästä tapahtumasta otsikolla "Ajatuksia ajasta". Löytyy tunnisteen "tulipalo" alta. Vaikka päättyikin parhaalla mahdollisella tavalla, eikä meille ihmisille käynyt kuinkaan, jätti kuitenkin jälkeensä turvattomuuden tunteen ja inhottavan ymmäryksen siitä, että koti ei sittenkään ole turvassa kaikelta pahalta. Enkä siis todellakaan vertaa tätä teidän kokemukseen, joka on pitkäkestoinen helvetti).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, täytyykin käydä lukemassa tuosta teidän onnettomuudestanne. Tosi hyviä nostoja nuo syyllisyys ja huolettomuus. Kirjoitan siitä postausta lähiaikoina, mutta jos pikakommentoin, niin syyllisyys on varmasti turhaa <3

   Poista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?