Oodeja teelle - kaunis artesaanitee juhlien säväyttäjänäOlit sitten teen juoja tai et, ja pidit sitten vihreästä teestä tai et, niin tämä juhlava vinkki kannattaa napata ylös. Nämä viehättävät palloset nimittäin aukeavat kauniiksi kukaksi!

Nyt ei puhuta arkisimmasta perusteestä, vaan hieman juhlavempien tilaisuuksien juomista ja kattauksista. Jos haluat säväyttää kauniilla ja näyttävällä juomalla tarjoilupöydässä, niin suosittelen ehdottomasti tätä ihanaa kukkateetä, joka myös artesaaniteen nimellä tunnetaan. 

Tätä ei kannata piilottaa sivupöydälle, vaan laittaa paraatipaikalle ja näkyviin.

Nuo tuohikipposessa olevat viehättävät palloset ovat käsin kimpuksi sidottuja teenlehtiä, jotka lämpimässä vedessä (suosittelen n. 80 astetta) aukeavat kauniiksi kimpuksi. Nämä pääsevät parhaiten oikeuksiinsa isossa läpinäkyvässä pannussa.
Minulla on ollut käytössä tästä lasipannusta 0,5 litran ja tämä kuvissakin näkyvä 1,5 litran kannu. Teesihti on helposti irrotettavissa ja musta muovinen  kierrekansi pitkittää kätevästi juoman pysymistä kuumana. 

Tämä lasinen kannu on muotoilultaan niin pelkistetty, että se käy mielestäni monenlaisiin kattauksiin.

Teenlehdistä sidottu kukkanen aukeaa nopeasti, joten se on juhlakunnossa miltei saman tien veteen päästyään. Toisaalta sen aukeamista on myös hauska seurata, joten se kannattaa laittaa esille vasta yleisön ollessa paikalla. Käyttämäni artesaaniteet eivät ole kitkeröityneet pidemmälläkään haudutusajalla. 

Kukkateestä saa makua makua useamman litran verran. Kukan voi käytön jälkeen laittaa muutaman kerran jääkaappiin, huuhtaista sekunnin parin ajan juoksevan veden alla ja käyttää taas uudelleen. Maku toki laimenee käyttökertojen myötä. 

Näyttävästä ulkonäöstä kannattaa silti ottaa ilo irti viimeiseen hailakkaan makuun asti, sillä sekaan voi laittaa jotain muuta kukkateen makuun sointuvaa pehmeää, makeahkoa maustettua vihreää teetä, esim. senchaa maustettuna tai maustamattomana.Näissä Oodeissa teelle kerron teekokoelmani suosikeistani. Ehdin kerätä tätä kokoelmaa ja nauttia  siitä useamman vuoden, 
kunnes talostamme löytyi  muutamia kuukausia sitten hyvin yllättäen ja äkillisesti vaurioitajotka aiheuttivat rajun sisäilmaongelman. 
Jouduimme lähtemään evakkoon vuokralle ja menetimme ison osan irtaimistostamme, vaatteet, lapset lelunsa jne.

Käyttökelvottomiksi menivät myös nämä teet, joita "hautajaisten" sijaan muistelen  lämmöllä näissä Oodeja teelle-postauksissa. 

Täällä blogin takana talomme odottaa kuntotutkimusten valmistumista ja tietoa tulevasta. 
Tuleeko remontti? Puretaanko talo? Miten reklamaatio ja riita myyjien kanssa ratkeaa? Miten saamme meille taas terveen ja turvallisen oman kodin? 
Miten rakennetaan elämä uudestaan hyväksi melkein alusta?


Näiden ongelmien ratkomisen lomassa yritämme pitää mielen rohkeana ja positiivisena. Ja välillä on hyvä ajateltella myös muuta. Vaikka sitten vihreää teetä.


Siksi tämä blogi.
Vertaistukea arjen sankareille,
puolin ja toisin.
💜

- Jantunen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?