Oodeja teelle - herkullisen hedelmäisiä vihreitä makuja

"Selviytyminen katastrofista vaatii hieman enemmän, mutta hetkestä selviytymiseen riittää kuppi hyvää teetä." -Jantunen


Jatketaan viime postauksen tapaan teekokoelmani suosikeista. Aika miellyttävä värisuora makeita, vahvoja, hedelmäisiä, kukkaisia vihreän teen makuja sopuisasti rivissä! Jos pitäisi suosikki näistä sanoa, niin en pystyisi valitsemaan. Jokainen näistä on oikein hyvä valinta silloin, kun tekee mieli makeaa kuumaa juomaa, mutta ilman sokeria. 

Mango-melonissa ja Appelsiinissa todella maistuu vahvasti nimensä mukaiset hedelmät. Mausteiden maku tulee erityisen hyvin esille, sillä pohjalle valittu sencha on kevyt ja pehmeä vihreä tee. Luomulaatuisessa appelsiiniteessä on luontaista appelsiiniöljyä. Maussa on hauskalla tavalla jotain kirpeää, kuin pippuria, joka ei pistä, vaan tuo teehen jännää kirpeyttä. Ja sieltä edeltävästä postauksesta teenystävä löytää tosiaan lisää senchaa ja välähdyksen myös valkoista kruunua.

Kissanpäivä ja Keisarin unelma ovat maustettua teetä, jossa pohjana on aivan toisen tyyppinen gun powder - vihreä tee. Gun powder saa nimensä kerälle käärityistä lehdistä. Aiemmin käsin, nykyisin koneellisesti kuin helmiksi tai ruudiksi käärityt lehdet aukeavat, "räjähtävät" kerästään kuumassa vedessä. 

Gun powderissa on nimeensä viitaten hieman ruutimainen, aavistuksen savuinen maku. En juo kahvia, mutta kahvin väkevyys minulle tulee mieleen, jos teenlehdet ovat jääneet pidemmäksi aikaa veteen hautumaan. Tässäkin itse kevyemmän aromin ystävänä suosin hyvin lyhyttä haudutusaikaa, max 80 asteista vettä ja vähemmän teenlehtiä kuin esim. viehkeämmässä senchassa.

Kissanpäivissä tuoksuu aurinkoinen laiska kesäpäivä puutarhassa, ja maistuu omenan ja appelsiinipuun lisäksi hieman meille kenties vieraammat hibiskus (kiinanruusu) ja cupuacu (runsaasti rasvahappoja sisältävä pähkinä). Keisarin unelmassa taas tuoksuvat niin ikään runsaasti hedelmät, ja maistuvat vahvasti ananas, appelsiini, ruusu, kvitteni ja cherimoya (korkeahko puu, jossa tuoksuva kukinta ja isohkot kermaisen makeat hedelmät). 

Reilun kaupan jasmiinitee on aromikas ja sen tuoksu hyvin tunnistettava. Rauhoittavalla tavalla huumaava. Jasmiinin kanssa on oltava tarkka, ettei haudutusaika pitene minuutista tai maksimissaan parista, sillä itse ainakin saan sen alle 80 asteessakin kitkeräksi liian pitkällä haudutuksella. Runsaahko teenlehtien määrä ja nopea käynti sihdillä 70-80 asteisessa vedessä antaa ainakin minun mielestäni jasmiinista aromit vahvasti, mutta pehmeästi parhaiten esille. Jasmiinitee on yksi suosikkijuomani sushien nautiskeluun. 
Mate ei ole varsinaisesti tee, vaan Etelä-Amerikkalainen matepuun oksista ja lehdistä haudutettu hauduke. Lehtien sijaan pussista löytyy hieman kahvinpuruja isorakeisempaa matepurua, josta liukenee nopeasti voimakas punertava väri juomaan. Mate on kofeiinipitoisena melkoinen piristyspommi, joka toimii pienellä mielikuvituksella jopa iltapäivän makeannälkään ja esimerkiksi suklaan korvikkeena, koska vastoin yleisesti karvaaksi kuvailtua, mielestäni Matee on oikeasti tosi makee.

Paratiisi Sen Chassa on syötävän ihania suuria vaaleanpunasia kukkien terälehtiä mukana. Kuten Mate, tämäkin on hyvin makeaa. Sekä teenlehdissä, että juomassa on huumaava kukkaistuoksu. Kauniiden terälehtien vuoksi tätä tekisi melkein mieli ripotella kylpyveteen! 

Sitten vielä yksi makea, kukkaistuoksuinen, kirsikkainen ja vanilijainen Lady Green. Tätä olen juonut niin paljon, että voin sanoa jo arjen luottoteeksi. Vihreän teen bigmäkki - aina luotettavasti tasalaatuinen, mutta tarvitsee muita vaihteluksi rinnalleen. 

Jos haluat lukea lähtökohdan ja vähän haikean taustatarinan näille teen esittelyille, löydät sen täältä


Minua kiinnostaa kovasti, jos käytät teetä ruokajuomana, niin minkä ruoan kanssa ja mikä tee parhaiten mielestäsi sopii yhteen?
Hedelmäiset maustetut vihreät teet ovat ehkä tuttuja, mutta 
oletko muuten kokeillut niitä jääteenä kesällä marjojen ja hedelmäpalojen kanssa? Mehujäänä? 
Löytyykö sulta vinkata omia teesuosikkejasi? 

Hyviä hetkiä tähän päivään ♥ Jantunen
Tuuletuksia aloitti pinterestissä


Tervetuloa mukaan ja myös klikkaamaan lukijaksi, tykkäystä, jakoa, facea, pinterestiä ja mitä tahansa zemppiä - niillä jaksaa väsyneempikin Jantunen jatkaa matkaa kohti määränpäätä.
<3


Kommentit

 1. Piti oikein kaapista kaivella, mitä sieltä tällä hetkellä löytyy ja Forsmanilta mulla on Paratiisia niinkuin sullakin. Sen lisäksi saman merkin paria yrttiteetä (Anti-Stress ja Rauhoittava, jotka varmaan kertoo vähän siitä, miksi ne on ostettu :)) ja lisäksi Veriappelsiini Rooibos puupensasteetä, joka on mun uusi lemppari. Ei tosin taida olla varsinaisesti teetä ollenkaan.

  Clipperin teelaatujakin on useampaa sorttia, mutta en uskaltanut niitä penkoa sen enempää, koska olen pinonnut ne niin huteraksi torniksi, etten halunnut alkaa siivoamaan sotkua, jos tippuvat päälle. Mutta siis oikeasti en edes hirveästi tykkää teestä :). Ehkä just siksi, että se on kuumaa, enkä niin piittaa kuumista juomista. Mutta vihreää teetä juon silti, koska se on hyväksi. Ja olen kyllä vähän altis valkkaamaan niitä laatuja justiin nimen ja sen hetkisten fiilisten perusteella. Milloin rauhoittavaa, milloin piristävää, milloin detoxia... Ja sitten niitä pussin pohjia on tosiaan kaapit kenällään. Jaa niin. Ja unettomuuteenkin ostin luontaistuotekaupasta teetä. Olikohan se Sleep easy-nimeltään. Ja todellakin sen juotuani nukahdin jo iltakasilta sohvan nurkkaan. Olin vaan unohtanut lukea ohjeen ja liotin mukilliseen sen määrän teelehtiä, joka olis kuulunut kokonaiseen pannulliseen :). Jonkun sortin yliannostus siis, mutta toimi.

  Että jos vaan suinkin keksit jonkun kivan uuden (kylmän) teevinkin, niin täällä otetaan mieluusti vastaan :)

  VastaaPoista
 2. Ahhah, ai kamala, onneksi tuo sun överi oli vain teetä, josta varmaan selvisit kuitenkin nukuttuasi :)

  Kyllä kylmään mun mielestä sopii nimenomaan senchan maustetut teet, sitruunaa tai limeä, marjoja tai hedelmiä, itse tehtyä marjamehuakin olen laittanut, jonka voi korvat kaupan hyllyltäkin, ja paljon jäitä.

  Mulla on tulossa vinkkiä vielä niistä mielestäni parhaista vihreistä teelaaduista (ei muuten luonto anna periksi taivuttaa monikossa "teitä"), joihin on ihastuneet erityisesti mun kahvia juovat ystäväni.

  Mukavaa päivää Annukka ja kiitos kommentista :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?