lauantai 31. maaliskuuta 2018

Meidän puutarhakausi 2018 starttasi tänään!


Huhheijaa, mikä ihana auringonpaiste! Olisi melkein tarvinnut laittaa jo suojakertoimet kasvoille, sen verran helotti posket sisälle tullessa. Joka kevät se tuntuu yhtälailla jälleensyntymiseltä, kun valo tulee ja tuo ihan uutta iloa ja intoa, ja tänä poikkeuksellisena keväänämme myös toivoa. Tässä vaiheessa huikkaan, että jos tarinamme ei ole tuttu, tästä linkistä saa nopeiten hyvän briiffin.

Siinä missä eräs ystäväni ei koskaan aloita tai lopeta grillauskautta, vaan se kestää komeasti ympäri vuoden, minulla on hieman sama ote pihan laittamiseen ja puutarhassa möyrimiseen. Vaikka lumet talven alkaessa tulisi, sitä keksii aina jotain tekemistä pihalla - vaikka sitten sitä lumen luomista pieniksi poluiksi tontuille kulkea.

Jätän osan leikattavista pensaista syksyllä pitkiksi, jotta voin käydä napsimassa kuivia oksia talven läpi maljakoihin esimerkiksi havunoksien seuraksi. Se on sellaista vieroitushoitoa puutarhahommiin.

Yleensä meidän kevään puutarhakausi alkaa omenapuiden leikkaamisesta lähempänä maaliskuuta vähän keleistä, oksien vihnekasvusta ja fiiliksestä riippuen. 

Periaatteessa malttamattomimpina vuosina omenapuut voisi leikata jo marraskuusta alkaen, mutta olen arastellut pitkittyneitä leutoja syksyjä ja niiden aiheuttamaa puiden tautiriskiä. Tänä vuonna me emme luultavasti enää leikkaa omenapuita. Osittain siksi, että voimat täytyy säästää nyt talon tyhjentämiseen.

Mutta mutta, sainpas sittenkin ennen huhtikuuta korkattua puutarhakauden alkaneeksi, sillä tänään havahduin, että nuoret havumme ovat kohta kärventymässä paahteisella pihallamme

Olen tietysti säästänyt pihavarastossa viime vuotiset vihreät peiteverkot ja niistä riitti osaan havuista.  Katajat, tuijat ja sekalaiset kääpiöhavut ovat vielä sen verran nuoria, etten luota siihen, että selviäisivät pihan paahteisemmalla puolella. Siellä suojaisaan paikkaan unohdetussa saunan lämpömittarissa asteet kohoaa helposti nimittäin jo kuuteenkymppiin. On se kuuma. Ainakin se mittari.


Koska suojaverkko loppui kesken ja nyt meidän on priorisoitava tässä tilanteessamme ensin leipää pöytään, keksin (mukamas nerokkaan) idean. Josko käyttäisin jätesäkeissä kaatopaikkaa odottavat, talon pilaamat ohuemmat vaatteet, kankaat ja lakanat havujen peitteiksi? Kaikki kankainen talossa edelleen nököttävä joudutaan kuitenkin heittämään pois. Ja en usko, että kasvit olisivat niistä moksiskaan, kunhan vain saavat suojaa auringolta.

Jospa rispaisin näihin kankaisiin reikiä ja viiltoja ja käärisin havut kevyesti niihin. Siinähän ne havut menisivät myös linnunpelättimistä! Olisin täten varautunut räksien tuloon jo hyvissä ajoin ennen marjakautta ;)

Tontilla puuhatessa on ikävä kotiin, mutta onneksi saa touhuta edes siinä pihalla taas entistä enemmän. Lumet sulavat ihan silmissä. Paitsi maanataina sitä taitaa tulla vielä lisää, ainakin säätiedotuksen mukaan.

Anyway, meidän puutarhakausi 2018 on avattu! 
Jee! Däpit sille ☀️


Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan matkaamme

♥️

Facebook
Bloglovin

♥️

Tuuletuksia on blogi elämässä selviytymisestä,
sisusta,
tahdosta ja tavoitteesta,

matkasta ja määränpäästä,
hyvän ja ilon bongaamisesta, hetkistä nauttimisesta.

Asiaa arjesta,
ison remontin tarpeessa olevasta omakotitalosta,
ihmissuhteista ja vanhemmuudesta.
Välillä elämää pintaraapaisua syvemmältä,
välillä kepeää iloa sisustuksesta, vaatteista ja pihalta.

Vertaistukea arjen sankareille,
puolin ja toisin

♥️

tuuletuksia.jantunen@gmail.com

2 kommenttia:

 1. Tänään lueskelin blogia läpi. Rankka kamala kokemus, mutta kirjoitat asioista hienosti. Mutta miten kävi niiden hävinneiden neuleiden kanssa? Kaiken kokemasi jälkeen vielä tuokin, toisen omaa ei kunnioiteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia sinulle, ensinnäkin lukemisesta ja tietysti myös myötätunnosta. Se lämmittää aina, koska nämä menetyksen kokemukset on loppupeleissä kovin yksinäisiä.Ja kiitos kysymästä, kirjoitin pikkuisen postauksen vaatteiden tämän hetkisestä kohtalosta.

   Mukavaa kevään aloitusta sinulle <3

   Poista

Ihanaa, jos jaksat jättää jonkin pienenkin kommentin, ne ilahduttavat aina kovasti ja tankkaavat bensaa taas kirjoitella lisää blogiin <3

LUETUIMPIA BLOGISSA NYT

Syksyn loppukaneetti

Kuten instagramissa jo ilmoittelinkin, meidän Tuuletuksia-blogi on tullut tienhaaraan. Se ei ole tien pää, vaan risteyskohta, ...