Konmarittaja from... osa 2/2 - Kuinka montaa purkkia tarvitaan kylppärissä?

Konmarittaja from hell - tekstin ykkösosa löytyy täältä

Myönnetään. Edellisessä elämässäni kylppärin kaapeissa oli yli tarpeiden erilaisia  puteleita ja purnukoita. 

Hutiostoksia ei varsinaisesti ollut, vaan ennemminkin hieman ylimitoitettu varasto. 

Tämä taas johtui jostain alitajuntaisesta taipumuksesta kerätä arjen tarvikkeita hieman varastoon alennuksista "säästääkseni rahaa" ja "pahan päivän varalle". Rahaa olisi kyllä säästynytkin, jos se paha päivä ei olisi tullut ja tuhonnut katkuillaan niitä purkkeja ennen, kuin ehdin avatakkaan. 

Perheessämme kosmetiikkavarastojen rakentelu oli puhtaasti minun touhujani. Tässä kohtaa mies myhäilee sille yhdelle mennenilleen kerrankin hyvästä syystä tyytyväisenä - kannattiko keräillä?

Kun äkillinen sisäilmamyrsky talossamme alkoi, jouduimme poistumaan kodistamme niin nopeasti ettemme tajunneet hämmennykseltämme ottaa mahdollisimman paljon kaikkea heti mukaan. Suurin osa asioista jäi odottelemaan taloon ja myös kosmetiikkatuotteet menivät nopeasti käyttökelvottomiksi.

Evakkoon muutettiin juurikaan ilman mitään omaisuutta. Ylimääräisiä asioita ei evakkotaloudessamme vieläkään ole, vaan vain se tarpeellisin. Tässä on vähitellen huomattu, että paljon aiempaa vähemmällä todellakin pärjää. 


Kuvasta löytyy kaikki käytössämme olevat peseytymis- ja hygieniatuotteet. Näillä ollaan selvitty viimeiset 4 kuukautta. Kuvasta puuttuu vain perheen hammasharjat. 

Lyhykäisyydessään kehuttakoon, että kaikki nämä käytössä olevat tuotteet ovat suht edullisia, riittoisia, ja löytyvät lähiostarilta vähintään postipakettina nettikaupasta tilattuna. Tärkeää on myös, että nämä eivät ärsytä herkistynyttä ihoa.

Nämä purkit ostin marraskuun alussa ja ne ovat edelleen käytössä 4 kuukauden jälkeen, vaikkakin osa jo loppumassa.

Urtekramin Rasul ja Teatree shampoot kerkesin napata mukaani heti lähtiessäni talosta, ja ne säästyivät käyttökelpoisina. Nämä shampoot eivät ole pahentaneet talon vuoksi ärtyneeseen kuntoon äitynyttä päänahkaani, vaan päin vastoin, saaneet sen nyt rauhoittumaan. Ainakin ulkoisesti.

Luomusertifioidut Urtekramin shampoot pesevät yhdellä vaahdotuskerralla puhtaaksi, eivät laita takkuun, kuivata hiusta tai päänahkaa, eivätkä hiukset tunnu lässähtäneiltä pesun jälkeen. Ainakaan, kun suihkautan kampausnestettä käsiin, pöyhin hiuksiin ja föönaan pää alaspäin. Voilaa, 2 minuutin vaiva ja nk. kampaus on valmis.

Myönnän, että kampaajalla olisi aihetta käydä, mutta se saa vielä odottaa parempia aikoja. Töihin olen kelvannut, sillä pomon mukaan en ole ulkonäölläni ennenkään tehnyt töitä. Se on ilmeisesti kehu..

Kainalot ovat olleet muutaman vuoden ajan vaihtelevasti ärtyneet ja vaihdoin viime syksynä kaupan antiperspirantit hyvän vinkin saatuani Kaurilan saunan voidedeodorantteihin. 

Kaurilan saunan deot on valmistettu luomulaatuisista raaka-aineista Helsingissä. Kuvassa hajusteeton ja korianteri-lime, joka on miedosti jonkin aikaa limen tuoksuinen, mutta muuttuu melko nopeasti tuoksuttomaksi.

Nämä lisäaineettomat ja alumiinittomat voidedeodorantit ovat olleet pelastus, sillä nämä eivät ole ärsyttäneet kainaloiden ihoa, enkä vaihtaisi enää takaisin kaupan deodorantteihin. Voidedeo ei ole tahmeaa. Se levitetään sormin, joka vastoin alkuajatuksiani tuntuu hygienisemmältä kuin rollonien kanssa. Hiki ei haise, ja nämä (tuoksuton versio lähinnä) sopivat myös miesväelle ja nuorisolle.

Deo suositellaan pestävän yöksi pois sisältämänsä soodan takia. Huomasin tämän tuoteteksteistä vasta nyt, mutta olen väärinkäytöstä huolimatta hengissä, kuten myös kainalonikin.

Kainaloiden lisäksi vinkkaisin pesemään kädet deosta ennen kuin laitat hiuksia. Menee nimittäin hiustenpesu hukkaan, jos unohtaa deon levittämisen jälkeen pestä kädet, kun siirtyy laittamaan hiuksia. Voidedeo ei siis toimi kovin hyvin hiusvahana, ainakaan ohuemmalle hiukselle. Kuten ei myöskään hevosloimien kyllästysaine hiuslakkana. Mutta ei siitä sen enempää.

Kainalot pesen aina Erisanin pehmeällä nestesaippualla, jolla lähtee päivän vanhat voidedeodorantit hyvin kainaloista, mikä taas pitää tuoreen deokerroksen tehokkaana. Saippua ei kuivata, eikä ärsytä ainakaan minun ihoa, edes kasvojen, satunnaisesti käytettynä.

Lisäksi meiltä löytyy universumin ainoa isännän ärtyvälle päänahalle sopiva shampoo Bio+ 1 Antidandruf Control. Se ei saa missään nimessä päästä hänen elinaikanaan loppumaan tältä planeetalta.  Kuten ei myöskään kuuriluontoisesti käytettävä Betnovat Scalp -liuos. Vaikkakin onneksi nuo päänahan oireet ovat evakkoon muuton jälkeen helpottaneet paljon.

Nuorison hiustenpesuun löytyy tuoteselosteen mukaan täitä ennaltaehkäisevä (kop kop, ei ole onneksi täitä näkynyt) Rauchin hoitava pajunkuorishampoo, joka on miedosti havun tuoksuinen, vaahtoaa runsaasti ja puhdistaa pienellä määrällä hiukset hellävaraisesti pehmeiksi.

Edellisiin purkkeihin lisään vielä 2 litran pänikän saippuaa, jota pienempään pumppupulloon kaadeltuna käytetään pääsääntöisesti käsienpesuun, mutta myös suihkusaippuana.

Kylppärissä perheellämme on siis yhteensä 15 purkkia/pulloa/purnukkaa mukaanlukien kaikki käsisaippuasta meikkeihin ja hammastahnaan. 

Päivittäisestä puhtaudesta ja siisteydestä ei olla tingitty, vaikka purkkimäärä on vähentynyt. Sanoisin, että nyt ollaan itseasiassa päästy järkevään määrään.

Paljonkos sulta löytyy purkkeja ja pulloja kylppäristä? 


Perhe Jantusen kuskeina toimii nelkyt+risainen pariskunta, joka osti toiveidensa unelmatalon, mutta elämä livauttikin kauppakassiin talokatastrofin ja evakkomatkan. Tuuletuksia on blogi romahtamisesta ja selviytymisestä, sisusta ja suurista tunteista, järjenäänen kuulostelusta ja arjen ilojen löytämisestä. Toisinaan asiaa, toisinaan jotain sen vierestä.

Kommentit

  1. No voishan niitä purkinpohjallisia käyttää toki loppuunkin, en tajua kuin niitä aina jää :D

    VastaaPoista
  2. Appelsiini on ehdottomasti paras kaurilan saunan dödöistä, kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Sana on vapaa <3 Lämmin kiitos kommenteista ja viesteistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Joulua kohden pienin, hennoin elkein

Mitä vuosi pyörremyrskyssä ja vuoristoradassa on opettanut X Tuuletuksia palaa tauolta