Konmarittaja from... osa 1/2- Naamasta selviytyminen

Mitä tiukemmaksi käy tapahtumat talomme kanssa (niihin myöhemmin), sen piukemmin yritän ajatella välillä jotain ihan muuta. Siksi tänään pulkkamäessä tihkusateesta huolimatta. Ja just sen takia. 

Muutama kuukausi sitten marraskuun pimeydessä olin juuri aloittanut pakkaamaan hengitysmaskissa, kertakäyttöhanskoissa ja valkoisessa suojapuvussa epäonnisen kotitalomme kärventämää omaisuutta jätesäkkeihin ja kaatopaikalle.

Kaikki oli mennyttä. Paitsi musta huumori. Se oli yhtä mustaa ja kitkerää, kuin laminaattilattian alle jätetyn 70-luvun muovimaton hajoamaan alkanut pohja kapillaarista kosteutta maasta imeneellä betonivalulla. Kyllä. Näin on.

Pohdin alkaisinko youtubettajaksi ja perustaisin kanavan - Konmarittaja Helvetistä. Näin jo lieskoissa loimuavan logon mielessäni ja ajattelin, että menishän tuo myös blogista.

Aika on auttanut ja nyt näen tuossa yksinkertaisuuteen pyrkivässä konmarituksen ideologiassa ja vähän valoakin. On hyvä ja tärkeää, että ihmiset kuluttavat järkevästi. 

Konmarituksessa minua ei kummemmin viehätä tavaran seulominen sen antaman ilon  perusteella,  vaan se, että vähemmälläkin pärjää ja kohtuudellakin selviytyy. Ja hamstraaminen ei taida kannattaa.Tähän kuvaan mahtuu koko tämän hetkinen kasvojen kosmetiikkani ja meikkiarsenaalini. 

Päivän naama taiotaan aamuisin  ja riisutaan iltaisin seuraavalla reseptillä:

1. Kasvojen huuhtelu vedellä (Toimii. Ja halpaa ku saippua.)
2. Kasvoille kosteuttavaa voidetta, joka imeytyy sopivasti hammaspesun aikana.
3. Toinen kerros kasvovoidetta ja heti päälle Idunin Minerals Norssken meikkivoidetta reilun nuppineulan pään kokoinen pisara sormin T-alueelle, kasvon reunoja kohti häivyttäen. Levittyy tasaisesti ja pehmeästi juuri alle laitetun kosteusvoiteen ansiosta.
4. Huultenrajaus ja huulipuna.
5. Illalla kasvojen puhdistus Erisanin hoitavalla puhdistusgeelillä, kosteusvoide kasvoille + Hurraw huuliin yöksi.

Däts it. 


Vaikka tuotteet on ostettu ihan omalla rahalla (eli tämä postaus ei sisällä mitään blogiyhteistyötä), kaikki nuo tuotteet ansaitsevat vilpittömät kehuni. Eivät ärsytä herkkää ihoa, ja hinta-laatu -suhde on hyvä tai jopa erinomainen. Erityisesti Idunin meikkivoide on huikean riittoisaa.

Erikoismaininta ja hurraahuuto täytyy antaa täydelliselle kotimaiselle kookosrasvasta tehdylle HURRAWn Moonbalm - huulirasvalle. Hoitaa, pehmentää, mutta ei aiheuta sitä är-syt-tä-vää huulirasvariippuvuutta, jossa huulet kuivuvat entisestään, jos eivät saa kokoajan lisää rasvaa ylleen. 

Hurrawn ympäristö- ja ihmisystävällisyys on sitä luokkaa, että suosittelen katsomaan referenssit kokonaisuudessaan vaikkapa täältä. Tosin ei tuo Laveran huulipuna luomuraaka-aineisiin panostavana paljoa Hurrawlle kalpene. Tykkään.

Jos olet haaveillut konmarittavasi purnukkapaljoutta kylppärissäsi, niin rohkaisen kokeilemaan. Kuluta tietysti vanhat  tuotteet normisti loppuun. Yliaikaiset kasvovoiteet, jotka eivät meinaa millään kadota, voi laittaa vaikka yövoiteeksi kantapäille. 

Osta uutta harkiten ja valikoiden. Vähemmälläkin pärjää, kun tuotteet ovat itselle sopivia. 

Mitä vähemmän on purnukoita, sen selkeämmäksi käyvät rutiinit niiden kanssa, sen vähemmän peilin edessä tuhraantuu aikaa ja säästänee siinä rahaakin. Tai sitten voit esimerkiksi panostaa tuotteiden laadussa kemikaalikuorman vähentämiseen ja ympäristöystävällisyyteen. 

Purkkien määrän pienentämisellä saattaa olla myös vaikutusta mentaaliseen puoleen, kun huomaa vähemmän riittävän. Se on hyvä asia. Sinä kun riität ihan sellaisenasikin <3


Äiti, piirsitsä peiliin?


Kylppäristä löytyy lisäksi muutama purnukka peseytymiseen ja hygieniaan. Palaan niihin seuraavalla kerralla. Erityisesti deodoranttivinkki on ihan oikeasti tosi hyvä ja monelle varmasti vielä tuntematon tapaus. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?