Jantunen siirtyi blogeineen raksapuolelta lifestyleen!
Tervehdys!

Tuuletuksia siirtyi jonkin aikaa harkittuaan isolla henkisellä harppauksella Rakennus ja remontointi-blogeista Lifestyle-blogeihin.  Piti tosin ensin käydä varmistamassa mitä lifestyle tarkoittaa -  melkein mitä vaan.

Tuuletuksen hyppääminen lifestyle-kategorian alle on tietysti mitättömän pieni asia maailmankartalla, mutta iiiiso sisäinen prosessi täällä blogin takana. Siihen liittyy hyväksymistä ja sopeutumista, mutta myös tavoitteen kirkastumista ja taistelutahdon vahvistumista. 

Kuka kirjoittaa?


Tuuletuksia-blogia kirjoittaa Perhe Jantunen. Tai rouva kirjoittaa ja muut lukevat ja sanovat, että oikeen hyvä, julkaise vaan, voinko mä nyt lähteä ulos/lenkille/pelaamaan pleikkaa kaverille.

Kuskeina perheessämme toimii nelkyt+risainen pariskunta, joka osti toiveidensa unelmatalon, mutta elämä yllätti ja löi niskaan talokatastrofin, josta alkoi evakkomatka. Katastrofi on ravistellut, mutta myös hitsannut meitä pariskuntana tiiviimmin kiinni yhteen. Toivottavasti liitos pitää jatkossakin!

Tarinamme lyhykäisyydessään

Ostimme pitkään etsityn, harkinnalla tarkastetun omakotitalon pääkaupunkiseudulta vihreältä ja viihtyisältä alueelta, jossa palvelut ja luonto ovat lähellä. Muutaman vuoden asumisen jälkeen havahduimme epäilemään, ettei kaikki ole kunnossa. Selvityksissä paljastui mittavia vaurioita ja ilmoille pelmahtaneet vakavat terveyshaitat ajoivat meidät kiireesti evakkoon. Talon katkut tuhosivat miltei kaiken irtaimiston, vaatteet, omaisuuteemme.

Evakkoaikaa pikkuisessa vuokrakaksiossa on vierähtänyt nyt nelisen kuukautta. Pitkään jatkuneet oireet, joita emme olleet osanneet yhdistää taloon, ovat helpottaneet kaikilta perheenjäseniltä. 

Arjen aloittamiseen uusilla pelimerkeillä on saatu apuja lähimmäisiltä. 

Jokainen zemppi, tervehdys, tykkäys ja sydän lämmittää kovasti ja antaa voimaa jaksaa eteenpäin askel ja hetki kerrallaan.

Talon prosessit ovat kesken ja odottelun lisäksi tämä vaatii meiltä paljon taustatyötä juridiikkaan, rakentamiseen ja korjausrakentamiseen liittyen. On täytynyt opetella puhumaan lakimiesten ja rakennusasiantuntijoiden kielillä ja sietämään epätoivoa, epäselvyyttä, keskeneräisyyttä ja mittavaa jännitystä.

Vastapainoksi aistit ovat auenneet huomaamaan ympärillä aikaisempaa enemmän hyvää, ilahduttavaa ja sydäntä lämmittävää.


Minne ollaan menossa?

Meidän perheellä on kristallinkirkas tavoite. Me haluamme palata tontillemme. Suunnitelmissa voi olla mittava remontti tai talon purku, tontin jakaminen ja uuden kodin rakentaminen. Tai sitten ihan jotain muuta. Verkkoja ja ideoita heitellään ja otetaan suurella kiitollisuudella myös vastaan!

Tuuletuksia alkoi blogina romahduksesta ja menetyksestä. Sen oli tarkoitus pian liukua blogiksi remontista ja korjausrakentamisesta.

Talon tutkiminen ja asuntokauppariita vie parhaimmillaan kuukausia, pahimmillaan vuosia. Voittajia siinä ei ole ja elämä tulee muuttumaan varmasti. Mutta mihin suuntaan - sitä emme halua jättää vain kohtalon käsiin. Omat kädet tulevat varmasti hikoamaan ja tekemään paljon töitä.

En ollut varautunut pitkään odotteluun. Kärsivällisyys on toki hyvä asia, mutta mielestäni odottelun sijaan ajan voi käyttää paljon mielekkäämminkin. Niinpä asioiden ratkeamisen ja remontin odottelun sijaan muutimme näkökulmaa - remontinodottelu blogista selviytymis-blogiksi. Tuuletus on blogi sisusta ja suurista tunteista, järjen äänen kuulostelusta ja arjen ilojen löytämisestä.

Innoittajina, sekä jaksamisen ja jatkamisen voimanlähteinämme toimivat kaikki maailman pienet ja suuret arjen sankarit, jotka elämän vastoinkäymisistä huolimatta ponnistelevat kohti parempaa. Ja ne ihanat, hyväsydämiset ihmiset, jotka jaksavat zempata, tukea, kannustaa ja auttaa tarvitsevia. 

Tervetuloa mukaan seuraamaan, kuinka askel kerrallaan ponnistellaan romahduksesta ja menetyksestä kohti valoa ja aurinkoon. Suunta on eteen ja ylöspäin. Että täältä sitä taas tullaan, elämä! Kiitos, kun oot mukana <3
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?