Hei, sinä, joka veit villavaatteemme tuuletuspaikalta!

Hei, sinä, joka tarvitsit lisää vaatteita ja veit kaikki villapaitani ja villatakkini viime yönä ulkoa ikkunoiden edestä tuuletuspaikalta. 

Olihan se toki itseltänikin nyt tietysti tyhmää luottaa, että vanhat rääsyt säilyisivät parvekkeen ja ikkunamme edessä. Anyway, luottamus ja tyhmyys on vielä ihan ok, mutta varkaus ei.

Kiitos Suomen talven, olit jättänyt lumihankeen yhden henkarin lisäksi kengänjälkesi. 


Sinulla on kapeahko lesti, n. 37-39  koon kenkä. 


Olit hieman haparoinut askeleissasi, mutta eihän tuo ihme ole, kun kannoit aika isoa kasaa villavaatteita hengareissaan. Tässä kuva jäljistäsi, ne näkyvivät aamulla (ja näkyvät edelleen) hyvin selkeästi. Seurasin jälkiäsi ja ne veivät muutamien käännösten jälkeen läheisen talon pihaan.

Jälkiäsi seuraamalla löysin myös kasan viemiäsi villavaatteitani mytyssä kujalta, talon sisäänkäynnin edustalta. Jäljet johtivat talolle, jonka ovelta löydät tänään heippalapun kannustimeksi palauttaa loputkin vaatteeni takaisin.


Jälleennäkeminen villatakkieni kanssa naapuritalon edustalla oli yllättävä, mutta riemuisa! Yritin katsella näkisinkö sinua, jotta olisimme voineet jakaa ilon yhdessä. 


Sinulle jäi vielä muutama minulle kuuluva villavaate. Yksi niistä on uniikki ja tiedän satavarmasti, ettei toista samanlaista tule vastaan. Takki on musta, pitkä, merinovillasekotteinen, epäsymmetrinen leikkaukseltaan ja edestä nyörein kiinni laitettavissa. 


Sain tämän minun maailmani hienoimman neuletakin merkkipäivänäni puolisoltani ja sillä on mittaamaton tunnearvo. Jos ikinä näen sen missään, tunnistan omani varmasti. Niin tunnistaa myös puolisoni, joka saattaa asiasta hieman pahastua. 

Kaikki sylissäsi kantamasi ja nyt kotonasi hautomasi villavaatteeni  ovat hiljattain tuotu talosta josta on jouduttu evakuoitumaan  terveydelle haitallisen sisäilman vuoksi. 


Suurin osa meidän vaatteistamme meni välittömästi roskiin, mutta pienen määrän kaikkein tunnearvokkaimpia vaatteita, kuten villavaatteet säästin varastossa ja otin nyt pakkasiksi tuulettumaan ulos. 

Villavaatteideni puhdistusoperaatio tulee olemaan hyvin pitkä ja monipolvinen ja se on ehdottomasti kesken. Viemäsi vaatteet voivat aiheuttaa ihon palamista ja kutinaa, rakkulaista ihottumaa ja hengenahdistusta, näin ainakin minulle. En ole tuonut vielä kertaakaan niitä sisätiloihin. 


Ensimmäinen ulkoilu rakkaille villapaidoilleni oli jännittävä, mutta päättyi niistä monen osalta onnellisesti. PALAUTA PIKAISESTI VIELÄ VIIMEISETKIN SAMAAN PAIKKAAN MISTÄ NE VEIT, niin asia on by gones.

Ja lopuksi. Meidän perhe on menettänyt muutamia kuukausia sitten talon vaurioiden aiheuttaman sisäilmaongelman vuoksi suurimman osan kaikesta omaisuudestamme. Taistelemme näyttämön verhojen takana parhaillaan oikeuksistamme ja elämä on kohtalaisen kovaa juuri tällä hetkellä. 


Ehkä ajattelet, että ei tuossa tilanteessa olevalle enää pikkujutut, esim. hänen elämänsä aikana keräämänsä kokoelma myrkynnielleitä villapaitoja ja villatakkeja, pitäis merkitä mitään. 


Tilanne on toisinpäin. Jos koet ison menetyksen, pienet asiat nousevat entistä tärkeämmiksi. Hyvin tärkeiksi. Tällä hetkellä lapseni pyytää kauniisti luvan saada säästää mm. kertakäyttöiset pakkausmateriaalitkin, koska hän kaiken tavaran ympäriltään menettäneenä ei haluaisi luopua enää mistään.
Näillä villaräteillä on merkitystä minulle, vaikka en voisi niitä pitkän ja sisukkaan puhdistusoperaation jälkeenkään enää herkistymiseni vuoksi koskaan käyttää. Minä haluan kuitenkin yrittää niitä puhdistaa. Ja ajattelin etsiä ne viimeisetkin varastamasi takaisin. 


Olen sisukas ja valmis menemään kuuhun ja takaisin saadakseni asiat kuntoon, isoissa ja pienissä ongelmissa. Kaikkein helpoimmalla pääsemme, kun palautat varastamasi vaatteet yön pikkutunteina hiippaillen samaan paikkaan. En aio kytätä. Luotan siihen, että sinä löydät oikean paikan. Kiitos. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?