Remppakertomus #2
#Remontteja🏠 - sarjassa julkaistaan ihmisten kokemuksia vaurioituneiden kotitalojen korjaamisesta. Huomasin netistä remonttikertomuksia etsiessäni, että kauhutarinoita löytyy pilvin pimein, mutta kokemuksia onnistuneista remonteista ei juurikaan löydy. Se on toki ymmärrettävää, sillä rankan remontin aikana ei välttämättä ehdi projektia muille jakamaan ja remontin valmistuttua  moni halunnee jatkaa elämää  ikäviä muistoja taakseen katsomatta. 


Kiitos jokaiselle, joka haluaa tarinan lyhyestikin kertoa. Voit laittaa sen tänne Tuuletus-blogiin sähköpostilla tai Face-viestinä . Kertomukset julkaistaan nimettöminä. 


Onnistuneet kokemukset ovat hyödyllistä vertaistukea, josta moni rempassa rypevä saa kannustusta ja rohkaisua jatkaa eteenpäin.
                       
Tä m ä n k i n   p e r h e e n   t a r i n a   a l k a a   t a l o k a u p o i l t a   


HUOM! Tämä tarina ei siis kerro meistä Tuuletusblogin Jantusista, vaan on nimettömänä pysyvän remppaajan teille jakama kertomus heidän talonsa korjauksesta. 


Mahtavaa, löytyi koti missä ei haise home! Pinnat kunnossa ja kuntotarkastajakin kehuu taloa hyvä kuntoiseksi ikäisekseen. Kyseessä on puurunkoinen tiiliverhoiltu talo valesokkelilla, jossa tasakatto on jossain vaiheessa muutettu harjakatoksi. Kiinteistövälittäjälle kerromme toiveet hometutkinuksista. Kuulemma turhanpäiväisiä. Ja me tollot uskomme. Alamme kaupoille. Muutamme. Sukulaiseni saa altistusoireet muuttopäivän jälkeen. Muuttopäivä oli lauantai. Mietimme mitä tehdä. Keskiviikkona alamme olla pienen lapseni kanssa jo kipeitä. Lauantaina tulee homekoirat. Merkkaa koko talon, 19 merkintää. 


Viikko asuttu. Tulee seuraava tutkija. Alajuoksuissa ongelmaa. Varaamme lakimiehelle ajan, joka käskee terveystarkastajan tilata. 


2 viikkoa asuttu ja olemme niin sairaita lapseni kanssa, että muutamme sukulaisen luo. Odotamme tutkimuksia ja tuloksia. Aikaa kuluu yhteensä 6kk, kun päätämme alkaa remontoimaan taloa.


Uskon, että talo oli myyntitilanteessa esim. otsonoitu, koska täällä ei haissut home. 2 viikkoa kun asuimme, niin haisimme niin tunkkaiselle. Jos tämä haju ois ollu 2 viikkoa sitten kun muutettiin, niin oltais kyllä haistettu. Ehkä otsonointikone kun vietiin pois, niin haju tuli. Tätähän en pysty millään todistamaan, mutta tämä on minun näkemys asiaan.


Koko talo on kengitettävä. Me jotka emme ole ikinä remontoineet, niin alamme kahdella sorkkaraudalla purkamaan seiniä. Ilman mitään työkalua. Pikkuhiljaa talkooväkeä tuli kaveriksi. 


Tutkintapyyntö jätetty, muutosta 1vuosi ja 3kk myöhemmin.

Käräjät hinnanalennuksesta myös tilattu.
Kaupanpurkua ei olla saatu.


T a l o s t a   l ö y t y y   k a i k e n l a i s t a   o n g e l m a a  ja lista on pitkä


Antennin putki vuotanut mikä päästänyt kosteutta alapohjaan. 

Vaatekaapit lastulevystä. 
Rikkoutuneet seinät paikattu esim. sängynpohjavanerilla ja laminaatilla. 
Vessan katto paneloitu, ja alle jätetty mätä levy. 
Kaikki alajuoksut mätiä. 
Sauna/kylpyhuone remontti tehty 2015 siten, että kosteuseristeet puuttuvat. Pesuhuoneen katto paneloitu, alta paljastuu maalilla korjattu levy, mikä ei ole maalilla korjaantunut. Ei kosteussulkua pesuhuoneen katossa. 
Takapihan katos muutettu lämpimäksi. Katto jätetty eristämättä. Ei villaa, ainoastaan 4 ikea kassillista vanhoja sanomalehtiä. mm. rakentajaa 😂 
Ikkunat ikkunahomeessa. Myyjän avovaimo pyyteli myyntitilanteessa anteeksi, ettei ole ehtinyt pestä ikkunoita ja me tämän uskoimme. Ikkunoista päässyt kaasut pois joten sinne päässyt homeet. 


R e m o n t t i   a l k a a  💡


Alajuoksun nosto lattian tasolle. Pystyt katkaistiin lattian tasolta niin, että sinne sitten sopi alajuoksupuu. Vanha alajuoksupuu poistettiin. Pieninä pätkinä sai pois. Puu oli usein päältä hyvä, mutta alapuolelta ihan laho. 


Sitten kaikki irtohiekka pois. Pienellä lapiolla mies lappoi pois (lapsen hiekkalapio) ja imurilla siisti sitten lopuksi. Bio compilla myrkytys. Bitumikaista alle. 


Lecaharkko muurattuna siihen sitten. Päälle uusi alapohjapuu. Kaikista ulkoseinistä 10cm soiro lattiaa pois ja siihen sitten Finnfoamia kaista uretaanilla eristettynä. 


Uudet villat seiniin ja lisäeristystä myös sitten sen lattian lisäeristyksen verran. Sitten kaikkiin paikkoihin uudet levyt seiniin. 


Katoista poistettiin kaksi kerrosta vanhoja kattomateriaaleja. Vanhat muovit katosta paikattiin. Seiniin laitettiin uudet muovit joka paikkaan myös. Mitään vanhoja seinämateriaaleja ei käytetty. 


Kun timanttisahalla leikattiin lattiaa meni monesta kohtaa sähköjohtoja poikki joten koko taloon vedettiin uudet sähköjohdot. Vesiputket olikin myyjä jo vaihdattanut.


Muutto evakkoon katkaisi oireet. Minulle tuli talossa nivelsärkyjä, kurkkukipua, äänen menetystä, silmät olivat kuin neulatyynyt. Pienellä lapsella tuli iho-oireita, esim poskien iho kuivui niin, että halkeili. Pissatulehduksen oireet mutta pissatulehdus ei ollut. Kävi 5minuutin välein pissalla. Kuumeilua. Lapsi oireili myös kastuneen lastulevykaapiston vaatteista. Kaikki piti pestä 90 asteessa moneen kertaan, että oireilut vaatteista lähti. Mies alkoi oireilemaan purkutilanteessa: päänsärkyä, kurkkukipua, kovaa laihtumista.


Nyt näitä oireita ei ole tullut,kun ollaan muutettu takaisin remontoituun kotiin.

Vanhoissa levyissä on formaliiniä mikä voi aiheuttaa myös oireita. Näytteitä otettiin mutta homeen merkkiä ei saatu kiinni. Homeet olivat kuivanneet eikä niistä saatu enään lajiketta selville.


Pankki ei myöntänyt remonttilainaa, koska talo ei ollut enää sen arvoinen mitä meillä oli jo lainaa siihen. Mistään ei mitään tukia tullut. Kovasti vaan töitä sain tehdä, että saimme remonttiin rahaa. Mies teki remonttia ja mie kävin töissä. Ja käyn edelleen, että saamme talouden kuntoon. 


Lämmin kiitos tämän remppatarinan meille jakaaneelle perheelle, jolle toivomme kaikkea hyvää jatkossa <3 !

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?