Marraskuu 2017 - Alkaa katastrofi, selvityminen ja tämä blogi
Jos olisin aloittanut blogin pitämisen lokakuussa 2017, olisin voinut esitellä itseni vaikkaa näin:

Täällä bloggaa nelkyt ja risat - ikäluokan akateeminen anarkisti, joka rakastaa elämää, perhettään, luontoa, ongelmanratkaisuja, itsensä ylittämistä, suomalaista designia, laadukkaita vaatteita, less is morea, napakkaa taloudenhallintaa ja harkittuja hetken mielitekoja. En tiedä bloggaamisesta mitään, vaikka olenkin jokusen vuoden muutamia seurannutkin.

Mutta koska aloitin kirjoittamisen b marraskuussa 2017 ja tammikuussa 2018, alkaa tarina toisin:

Täällä bloggaa ihminen, jonka loppuelämäksi tarkoitetusta unelmiemme kodista löytyi mittavat vauriot. Perheemme joutui nopeasti rajuiksi muuttuneiden sisäilmaoireiden vuoksi lähtemään äkillisesti evakkoon. Talon myrkyt veivät onnellisesti keskiluokkaiselta, tavallisen keskinkertaiselta perheeltä pitkään etsityn ja suuresti rakastetun kodin, irtaimiston, ja sisukkaalla työllä rakennetun maallisen omaisuuden. 

Sinne meni turvallinen kotiarki, jossa mennään aamuisin kouluun ja töihin, iltapäivisin harrastuksiin ja iltaisin kohtalaisen tyytyväisinä, joskin yleensä himpun verran liian myöhään nukkumaan. Sinne menivät suurin osa kaikesta käsin koskettavista -  vaatteet, huonekalut, valokuvat ja kirjat, vuosisadan yli suvussa kulkenut piano ja räsymatot, lasten lelut, pokaalit, mitalit ja piirustukset, verhot, pöytäliinakokoelmat ja taulut - kaikki se, mitä et todellakaan ehkä koskaan olisi halunnut konmarittaa. Sinne meni myös pala terveydestä.

Tästä alkaa meidän tarina selviytymisestä. Tuuletuksia - blogimme päivittyy matkan varrella Selviytymisenkäsikirjaamme, tärkeimmät infot Meidän remontin etenemisestä ja muiden kokemuksia Onnistuneista remonteista. HUOM! O t a t h a n  y h t e y t t ä, jos sinulla on onnistunut (home)remontti takanasi. 

Toivomme Tuuletuksen blogista ja kotisivuista olevan tavalla tai toisella hyötyä myös muille samassa suossa oleville. Tulossa on ajatuksia ainakin evakosta, omaisuuden pelastamisesta, ihmissuhteista ja vanhemmuudesta, työssäjakamisesta ja tietysti siitä remontoinnista. 

Jotta elämässä olisi selviytymisen lisäksi myös hieman juhlaa ja hyviä tekoja toisillemme, tavoitteena on toteuttaa pieni hyvän tekemisen juttu ja haaste otsikolla  #LastenVuosi. 

Sitten on toinen idea hyvän tekemisestä ja kierrättämisestä työnimellä  #kaverillekanssa. Ajatuksena on, että rohkenisin pyytää tarpeeseen harkituilta taholta pientä lahjoitusta arkeamme helpottamaan, mutta toivoisin samalla myös toisen vastaavan kappaleen lahjoitettavaksi ja arvottavaksi jollekin muulle tarvitsevalle. Ei siis oikeasti kaverille, vaan jollekin, joka arvontaan osallistuu. Tietysti tarvitsevan ihmisen löytäisi paremmin jostain muualta, kuin yleisestä arvonnasta, mutta tätä täytyy kehitellä. Pidetään peukkuja molempien pienten hyvän tekemisen juttujen käynnistymiselle :) Näistä myöhemmin toivottavasti siis lisää.


Tervetuloa mukaan ja 
onnea matkaan, meille kaikilleJantunen


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miten päästä eroon turhasta tavarasta helposti?

Onnea uuteen kotiin X Talon ostajan self-helppari

Mitä joulu toi meille tänä vuonna?